Gazete Vatan Logo

‘Şehit oğlumun emanetisiniz’

Gümüşhane’deki ailesini ziyarete giderken Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristlerce aracı yakılıp, kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, oğlunun görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki okulu ziyaret etti.

‘Şehit oğlumun emanetisiniz’

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mehmet Şengönül’ün daveti üzerine ilçeye gelen Hamit Yılmaz, öğrencilere sarılıp alınlarından öptü. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sırasında acılı baba, oğlunun öğretmen masasına otururken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu vatana sahip çıkın

Necmettin Öğretmen’in çocukluğunu anlatan baba Yılmaz, öğrencilere şu nasihatlerde bulundu: Aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu ülkenin, bu memleketin bir evladıyız. Necmettin de bu memleketin bir evladı, vatanına, milletine daha güzel hizmet edebilmek için Şanlıurfa’nın ovalarına gelip, evlatlarımıza daha güzel ilimler, daha güzel günler, aydınlık bir yarın hazırlamak için buralara geldi ve ömrü yetmedi buna. Şahadetle taçlandırıldı. Biz vatan, millet din uğruna savaşıp ölenlerdeniz. Ben evlatlarımı gözlerinden öpüyorum. Bu vatan bunlara emanet. Derslerine çok çalışıp vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller olarak yetişmelerini rabbimden niyaz ediyorum.