Gazete Vatan Logo

‘Şehit eşimin acısını vatana hizmet dindirir’

Ağrı’nın Tendürek Dağı’nda PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in eşi Tuba Gücüyetmez, koruculuk yapmak istiyor

‘Şehit eşimin acısını vatana hizmet dindirir’

GEÇTİĞİMİZ yıl Ağrı’nın Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in eşi 23 yaşındaki eşi Tuba Gücüyetmez, eşinin yokluğunda onun eşyaları ve hatıralarıyla teselli bulmaya çalışıyor. Zaman zaman Ağrı İl Jandarma Komutanlığı emrinde gönüllü güvenlik korucusu olarak görev yapan şehit eşi, yetkililerden 23 yaşındaki Tuba Gücüyetmez, bu görevin sürekli olarak verilmesini isteyerek vatanın bölünmezliği için mücadele etmeyi dört gözle beklediğini söylüyor.

Genç kadın 2016’da zor şartlar altında evlendiğini ve eşinin bir yıl sonra şehit olduğunu anlatarak, “Eşim bu mesleği para için yapmadı. O, 23 yaşında bu toprağa kanıyla renk veren bir bedendi ” dedi.

Devlet büyüklerinden destek beklediğini vurgulayan şehit eşi, gönüllü güvenlik koruculuğu yapmanın yanı sıra üniversiteden mezun olduktan sonra subay ya da astsubay olarak vatan görevini yapma hayalinin olduğunu aktardı: Eşim bu vatan için elinden geleni yapmışsa ben de yapabilirim. Orada etrafımdaki herkes üniformalı. Hani o da oralarda bir yerde gibi hissediyorum. Bu isteğim yerine getirilirse acımı biraz olsun dindirebileceğimi hissediyorum.

Haberin Devamı