Gazete Vatan Logo

‘Seçimde rahat bir çoğunlukla iktidar olacağız’

‘Seçimde rahat bir çoğunlukla iktidar olacağız’

Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili, “Halkın mesajı ne olursa olsun başımızın üzerindedir” dedi ve ekledi: “Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan hiç şüphem yok”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş mitingi öncesinde gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi. Davutoğlu’ndan seçime 24 saat kala çarpıcı mesajlar:

‘Şehirleşme rehaveti’

GENÇLİĞİN HEYECANI: Dinamizm müthiş. 12 senelik iktidardan sonra hafif rehavet doğaldır. Bu rehavetin olmadığının ölçüsü bence gençliğin heyecanıdır. Rahata alıştıkça gençliğin heyecanı zayıflar. Biz varoşlarda olduğu düşünülen bir kitleyi merkeze taşıdık. Şehirleşme rehavet getirir. AK Parti tek parti döneminden beri kenarda olduğu düşünülen kitlelerin sözcüsü oldu.

KİMLİK SİYASETİ: Siyasette kutuplaştırıcı dil kullandığımızı iddia edenlere baktığımızda... Bir Kürt’ün MHP’de önemli bir yere gelmesi mümkün mü? Damardan Türkmen birinin HDP’de çok iyi bir yere gelmesi mümkün mü? CHP’nin içselleştirme kabiliyeti yok. Kimlik siyaseti yapanlar birbirinin düşmanı olarak görünürler ama kimliği aşan bir siyasete karşı birleşirler. MHP ile HDP’nin aynı çizgide buluşması da böyle, biri Türkleri biz temsil ediyoruz, diğeri Kürtleri biz temsil ediyoruz, diğeri bir mezhebi biz temsil ediyoruz... Bütün kimlikleri bünyesinde barındıran bir AK Parti. AK Parti’nin başarısı Türkiye’nin birlik ve bütünüğü için çok önemli.

Haberin Devamı

‘İstemediğim tartışmalar’

KAVGADAN KAÇMAM: Diğer siyasi partilerle polemik üzerine kurduğum bir bütün konuşma yok. Bazen öyle sert saldırılarla karşılaştım ki istemediğim tarzda tartışmalara girdim. Kavgaya girmemeye özen gösterdim ama kavgadan da kaçmadım. Kavga başlatmam ama başlayan kavgadan da kaçmam.

İLK AÇIKLAMAYI YAPACAĞIM: Seçim sonrası ilk açıklamaya yapmak boynumun borcudur. Türkiye’ye seçime girmiş iktitar partisinin genel başkanı olarak sorumluluğu alır ve ilk açıklamayı ben yaparım. Ben sorumluluktan hiç kaçmadım kaçmam. Her sonuçta yaparım konuşmayı.

Liderlerle iletişim

ODAYA KAPANMAM: Seçim sonrasında kazanırsak muhatabım siyasi partilerin genel başkanlarıdır. İletişimi kesmem. Kamouyuna mesajlarımı açık ve net veririm. Önümüzdeki 4 yıl inşallah kazanınca sorumluluk bizim üzerimizde olacak. Benim zihnimde ne konuşacağım açıktır. Hiçbir şeyi son dakikaya bırakmam.

Haberin Devamı

‘Halk hoca, biz talebe’

MESAJI TAKDİRLE KARŞILARIZ: Halkın mesajı ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Demokraside genel başkanlar ‘Halk şöyle düşünmeli’ diye halkı şekillendirmeye başlağında halk bir bir müddet sonra onu şekillendirmeye başlar. Halk hoca, biz talebeyiz. Mesaj neyse onu takdirle karşılarız. Şu da unutulmasın halk mühendisliğe izin vermez. Her seçim kendi konteksi içinde mühimdir. Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan hiç şüphem yok. Konyayı kim geçerse 2019’da oradan aday olacağım. İstanbul ilçelerinde kim birinci olursa orada konuşma yapacağım.

‘Yurt dışında mühendislik’
“Birilerinin yurt dışında mühendislik yaptığını biliyorum. Komplo teorisi diye hafife alıyorlar ama gerçekler var. Şöyle düşündüler: Bu AK Parti’nin önünde üç engel var, mahalli seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler. AK Parti mutlaka yıpranacak. Böyle düşündüler. Deviremedikleri noktada bir kriz oluşturmaya çalıştılar. Ortada şeffaflıkla ilgili sıkıntı olmamasına rağmen, uluslararası çevrelerle birlikte, Türkiye’yi ‘yarı demokrasinin olduğu’ bir ülke olarak yansıtmaya hazır bir yurt dışı çevre var. HDP barajın altında kalır, biz de ciddi sonuç elde edersek bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyiz. Bir kere barajı biz koymadık. Eğer HDP barajı geçerse, bu halkın tercihidir hizbir tartışma konusu yapmayız. Kim meclise girerse onunla çalışırız. Ama barajı aşamazsa, HDP’nin de bunu tartışma konusu yapmaması lazım. Mızıkçı çocuk gibi, bu benim zaferim, kötü giderse, misketi yanlış koydular, misketimi aldılar. Böyle bir şey olur mu?”
Şeref polemiği
“Seviyemizin düşmemesi için konuşmalarımda ikazlarda bulundum. Öyle bir tahrik noktasına getiriyorlar ki? Bir siyasi lider, hele olgun bir siyasi lider, başka bir liderin şerefi üzerinde konuşmaz. Şeref bir kişiliğin parçasıdır. Başkasının şerefine saygı göstermeyen kendi şerefini koruyamaz. Şahsi hayatında nezaketini bildiğim Sayın Bahçeli’nin böyle bir ağır hakaretle konuşmaya başlamasını ona yakıştıramadam. Bir panik hali var, onu ifade ediyor. Bazı nahoş şeyler oldu. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili ağır hakaretler de yakışmaz.
‘Sare Hanım en büyük ilaç’
Davutoğlu, Ankara’da gazeteciler yaptığı sohbette “Meydanların coşkusu yorgunluğu unutturuyor. Sare Hanımın biraz takviyeleri oldu tabii ama Sare Hanım’ın mevcudiyetinin bizatihi kendisi ilaç!” dedi.
‘Vallahi Türkmenlere gidiyordu’
Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında dün Kahramanmaraş mitinginde şunları söyledi: “Seçime iki gün kaldı. Seçimden önceki son Cuma namazını Ulu Camii’de kılacağım. Programı ona göre yapın dedim. Kılıçdaroğlu buraya geldi mi? Demirtaş’ı saymayın zaten, o her yere gidemez. Onun gideceği yerler belli. En önemli fark biz AK Parti olarak 3 büyük Kuva-i Milliye’nin üçüncüsüyüz: 1- İzmir’in işgali ile başlayan İstiklal Kuva-i Milliyesi
2- Adnan Menderes ile başlayan demokrasi Kuva-i Milliyesi 3- AK Parti ile başlayan kuvvet Kuva-i Milliyesi. Kahramanmaraş’ta Sürçü İmam’ın adını ağzına almak için geçişin temiz olacak. İster başı açık, ister başı örtülü biz hiçbir Türk kadınına zulmedilmesine izin vermeyiz.
12 sene boyunca kaos için her şeyi yapmaya çalıştılar, e-Muhtıra çıkardılar Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasını engelleyebildiler mi? Kurucu Genelbaşkanımızın Cumhurbaşkanığını Gezi olaylarıyla engellemeye çalıştılar. Bizi durdurabildiler mi? Allah da şahit, bütün tarih de şahit, kayıtlar da biliyor ki vallahi diyerek, yemin ederek söylüyorum: O tır’lar Bayır Bucak Türkmenlerine gidiyordu, engellediler” dedi.

Haberin Devamı