Gazete Vatan Logo

'Saydam evler' satışa çıkıyor

Çamlıca’da kişiye özel tasarlanan ‘saydam evler’ bugün satışa çıkıyor

Garanti Koza, Büyük Çamlıca’da 40 dubleks daireden oluşan Koza Koru Çamlıca projesini satışa çıkardı. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan projenin en dikkat çeken özelliği, taşıdığı saydam ev konseptiyle camla kaplanması ve yeşil alanlara açılan ferah tasarımı. Fiyatların 850 bin eurodan başladığı projede evler kişiye özel olarak da dekore edilebilecek.

Garanti Koza’nın Büyük Çamlıca’da başladığı ve 40 dubleks daireden oluşacak Koza Koru Çamlıca projesi bugün satışa çıkarıldı. 11 bin 576 m2’lik bir alan üzerinde 10 bloktan oluşacak projenin en dikkat çeken özelliği ‘saydam ev’ konseptini taşıması.

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan bu evler, camla kaplanarak evlerin yeşil alanlara açılmasını ve ışık almasını sağlayacak. Evlerin kişiye özel dekore edilebileceği projeden 40 milyon euro hasılat beklediklerini söyleyen Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, “Yeşil ile iç içe saydam evler konseptini sunan projeye yoğun bir ilgi var. 198 m2 kapalı alan ve 122 m2 teraslı dörtlü dubleks, 385 m2 kapalı alan ve 247 m2’lik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 m2 kapalı alan ve 318 m2’lik teraslı konut tipleri mevcut. Fiyatlar ise 850 bin euro ile 1 milyon 100 bin euro arasında değişiyor. Kişi konutun tamamına sahip olmak isterse fiyat 4 milyon euroya kadar çıkıyor” dedi.

Binark, 2010 yılı sonunda inşasına başlanacak Koza Koru Çamlıca projesinin, Ekim 2012’de tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Ağaçlar korundu

Ağırlıklı olarak Levent Loft, Kanyon, Zorlu Center ve Sapphire gibi şehrin yeni yapılanan bölgelerinde projeler tasarladıklarını belirten Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kurucularından Murat Tabanlıoğlu, “Şimdi ilk kez İstanbul’un en yüksek yerinde tarihi bir yerde proje tasarlayacağız. Proje TV kuleleri ve gecekondular ile birlikte az sayıda konakların yer aldığı Çamlıca bölgesinde farklılık yaratacak” dedi. Evleri tasarlamadan önce ağaçları tespit ettiklerini ve proje esnasında onları koruduklarını belirten Tabanlıoğlu, “Hafriyatı proje bazında değil, blok bazında yaparak otoparkta çift parkedilebilir alanlar yarattık. Bodrum katladı tünelle birbirine bağlanarak araçların rahat girip çıkması sağlandı. Güneş enerjisinden yararlanabilecek evlerde yağmur suyunun toplandığı çevreci çözümler de geliştirdik. Evlerde tavan yüksekliği 3 metrenin üzerinde ve kolon yok. 21. yüzyılın konaklarını Çamlıca’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Kelebekia’dan sıfır faiz, 1.060 TL’den başlayan taksit fırsatı



SİNPAŞ Yapı tarafından Sancaktepe’de konsept bir konut projesi olarak inşa edilecek 440 konuluk Kelebekia’da sıfır peşinat ve 1.060 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Eylül ayında satışa çıkan ve Ekim 2012’de sahiplerine teslim edilmesi planlanan projede konut fiyatları ise 153 bin ile 427 bin TL arasında değişiyor.

Kalebekia projesine özel, baz faiz oranının altında banka kredisi kullanma olanağı bulunuyor. Buna göre 60 ay vade için yüzde 0.64 vade farkı kredi kullanılabiliyor. Kampanya süresince Sinpaş Yapı bünyesine yapılacak ödemeler için 72 ay vadeli ödeme planı da yer alıyor. ‘Kelebek’ figüründen ilham alınarak tasarlanan gölet ve yeşil alanlarıyla doğa ile iç içe bir yaşam sunan projedeki konutların tamamı gölet manzaralı. 68-184 metrekare arasında değişen büyüklükteki konutlar 1+1’den 4+1’e kadar farklı seçeneklere sahip. Projede ayrıca 3 farklı tipte dubleks daireler de bulunuyor. Satışa çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören Kelebekia projesinin yüzde 50’sine yakınının satışı gerçekleştirildi. Projede 4 bin metrekarelik biyolojik gölet, ekolojik yapıyı koruyan çevreci bir özellik taşırken, proje sosyal donatıları ile de dikkat çekiyor.

Metal Yapı Konsorsiyumu Ayazağa’dan çekiliyor

Emlak Konut GYO’nun İstanbul ili Ayazağa 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi’nin 29 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen ihalesini kazanan Metal Yapı Konut- Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve Ortaklar Ortak Girişimi, projeden çekilme kararı aldı. Ortak Girişim’den yazılı yapılan açıklamada, ihale ile ilgili 1 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aleyhine idari mahkemesinde imar plan iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldığı, bu bilginin ihale bedelinin son ödeme günü olan 4 Kasım 2010 tarihi itibarıyla taraflarına ulaştığı hatırlatılarak şöyle devam edildi:

“Konsorsiyumumuz ödeme ile ilgili sorumluluklarını 180 milyon TL nakit, 163 milyon TL teminat mektubu olmak uzere Vakıfbank ve Denizbank ortak konsorsiyumu ile ödeme günü eksiksiz hazır ettigini belgeleri ile kuruma sunarak, tarafları muhtemel dava neticeleri karşısında koruyacak şartların oluşturulması adına Emlak Konut İdaresi’nden ek süre talep etmistir. Ödemenin son günü olan 4 Kasım 2010 tarihinde bu talebimiz Emlak Konut GYO tarafından olumsuz olarak cevaplandırılmıştır. Konsorsiyum olarak gerek açılan davanın muhtemel sonuçlarının proje üzerinde yaratacağı olumsuzluklar, gerek ileriki donemlerde oluşabilecek riskler ve gerekse kurumun bu dava ile ilgili uzlaşmasız tutumu nedeniyle ilgili projeden çekilme kararı aldık. Ayrıca ihale ile ilgili Emlak Konut GYO’ya verilmiş olan geçici teminat mektuplarımızın nakde çevrilmesi ile ilgili olarak İstanbul 9’uncu Asliye Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı almış ve yürütmeyi durdurmuştur.”

Haberin Devamı