Gazete Vatan Logo

‘Savcı suikastını o avukatlar biliyordu’

Halkın Hukuk Bürosu adı altında DHKP-C terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 14 avukatla ilgili gizli tanıktan şok suçlamalar geldi

‘Savcı suikastını o avukatlar biliyordu’

HALKIN Hukuk Bürosu’na bağlı 14 avukat, DHKP-C terör örgütüne üye olmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak suçundan gözaltına tutuklanmıştı. Savcılığın tutuklama istemine konu olan gizli tanık beyanları ve örgüt mensuplarının itiraflarında Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında şehit edilen Savcı Selim Kiraz olayıyla alakalı çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Emir Yunanistan’dan

Örgütten ayrılan gizli tanığın beyanlarına göre; Yunanistan’dan gelen B.Y. isimli bir örgüt üyesi, talimatın şifreli olarak yazılı olduğu SD kartı ağzında getirdi. B.Y., aldığı talimatı ilk önce Halkın Hukuk Bürosu’na götürdü ve burada biri avukat olan iki kişiye iletti. Bu itirafların ortaya çıkmasının ardından polis, Savcı Kiraz’ı şehit eden Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol’a ait telefon dökümleri ile gözaltına alınan avukatların telefon kayıtlarını geriye dönük yeniden taradı. Yapılan incelemelerde, gözaltındaki avukatlardan yedi tanesinin, Yayla’nın olay günü Yunanistan’da konuştuğu firari örgüt yöneticisi H.K. ile irtibatlı oldukları belirlendi.

Haberin Devamı

Çağlayan’da ev tutmuşlar

Savcı Kiraz’ın öldürülmesinden 20 gün önce Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un Çağlayan’da Adalet Sarayı’na yakın ev tuttukları, silahların bu eve getirildiği ve adliyede keşif yaptıkları iddia edildi.