Gazete Vatan Logo

‘Savcı bizden delil sakladı’

Rıza Sarraf’ın “Yapmadığım şeyleri bile yapmış gibi anlatmam gerek” dediği telefon konuşması ile bazı delillerin Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın avukatlarından saklandığı ortaya çıktı

‘Savcı bizden delil sakladı’

New York’ta devam eden davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf’ın cezaevinden yaptığı bir telefon konuşmasında, ‘Amerika’da hapisten hızlı çıkmak için yapmadığın şeyleri bile yapmış gibi anlatman gerekiyor’ dediği davanın 4’üncü gününde ortaya çıkmıştı. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, Hâkim Richard Berman’a bir mektup göndererek, savcılığın Atilla lehine olan delilleri sakladığını ve bu nedenle müvekillerinin adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini savundu. Avukatlar, kendilerine tüm delillerin mahkemede alınan karar uyarınca 28 Kasım’a kadar teslim edilmesi gerektiğini, ancak bu telefon konuşması dahil davanın seyrini değiştirebilecek başka delillerin çok geç paylaşıldığını belirtti.

Cumartesi verildi

15 Eylül 2016’da Ahad adlı kişiyle gerçekleştirdiği görüşmenin dökümünden Sarraf’ın, “cezaevinden çıkmak ya da cezasını hafifletmek için yalan söylemesi” ve “işlemediği bir suç hakkında itirafta bulunması gerektiğinin” farkında olduğu görülüyor. Atilla’nın avukatları mektupta, “Sarraf, hafifletilmiş bir ceza almak için aslı astarı olmayan tanıklık yapma konusundaki niyetini açık ediyor” ifadesine yer verdi. Avukatlar, söz konusu delilin geçen cumartesi iletildiğini ve bu nedenle savunmanın Atilla lehine olan bu bilgiyi “düzgün ve etkili bir biçimde” davada kullanamadığını belirtti. Davanın seyrini değiştirebilecek konuşma olarak nitelendirilen bu tape, Reuters ve AP ajansları tarafından da haberleştirildi.

Haberin Devamı

Gözaltı sayısı 17’ye yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, hakkında geçen hafta başlatılan ve mal varlığına el konulan şüpheli Reza Sarraf ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Sarraf’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem A, Regaip A. ve Mustafa H.’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Elde edilen yeni deliller ışığında soruşturmanın genişletilmesi üzerine söz konusu 3 şüpheli dışında 14 kişi daha gözaltına alındı. Öte yandan, Sarıyer’de, Sarraf’la bağlantılı olduğu belirtilen bir şirkette bazı evrakların yakılmak istendiği iddiaları üzerine polis çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, buradan elde edilen bazı belgelere incelenmek üzere el konuldu.

Haberin Devamı

Onlar FETÖ’cü iddiası!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 22 Kasım’da imzalı gelen bir ihbar e-mailinde, Sarraf soruşturmasında gözaltına alınan üç kişiyle ilgili FETÖ iddiasında bulunulduğu ortaya çıktı. Reza Sarraf’ın sağ kolu Regaip Akol’la birlikte çalıştıklarını ifade eden ihbarcı, kimliğinin gizli kalması koşuluyla şu bilgileri paylaştı: Uzun süredir yanlarında çalıştığım Regaip A. ve arkadaşları Mustafa H. ve Sinem A. katıksız FETÖ’cüdür. Bunlara görevden alınan FETÖ’cü polisler sürekli evrak getirirler. Bunlar da bu belgeleri alıp ABD’ye götürüyor. Yine FETÖ’cü polisler yanlarına geldiler ve bunlara bir şeyler getirdiler. FETÖ’cü polislerin getirdiği şeyleri ABD’ye götürmeden yakalayın.