Gazete Vatan Logo

‘Satıyorum’ dedi anında sattı

‘Satıyorum’ dedi anında sattı

Önceki gün akşam saatlerinde ‘Akbank’ta kalan yüzde 9.9 oranındaki hissemi satışa çıkardım’ açıklaması yapan Citigroup açıklamanın üzerinden 3 saat geçmeden, piyasaların kapalı olduğu bir süreçte satışı tamamladı. Hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile yapılan satışta hisseleri kimin aldığı açıklanmadı. Ancak piyasa uzmanları hisselerin yüzde 90’dan fazla bir bölümünün Sabancı Grubu tarafından geri alındığını belirttiler.

Citigroup, Akbank’taki yüzde 9.9 payına denk gelen 396 milyon hisseyi, hisse başına 7.45 liradan sattı. Citigroup’tan yapılan açıklamada Akbank’taki payların satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir beklendiği ifade edildi. Grubun Akbank’taki payının satışının ardından Türkiye’de varlığını büyütmek istediği de belirtildi. Citigroup’un devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak, azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı aldığı kaydedildi.

Kararı doğal

Citigroup’un Akbank’ta hisse satması sonrasında Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer’den açıklama geldi. Dinçer şunları söyledi: “Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citi’nin paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar alması doğaldır. Citi yönetimine 2007 yılından itibaren sürdürdüğümüz başarılı stratejik ortaklığımız için teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız.”

Haberin Devamı