Gazete Vatan Logo
Magazin 'Satış balonu' patladı!

'Satış balonu' patladı!

Ebru Gündeş, Funda Arar ve Deniz Seki aynı anda albüm yapıp piyasaya sürünce...

Ebru Gündeş, Funda Arar ve Deniz Seki aynı anda albüm yapıp piyasaya sürünce aralarında satış rekabeti doğdu

Üç ünlü şarkıcının, hayranlarının uzun süredir beklediği albümlerini aynı gün çıkartmaları müzik çevrelerinde, “Albüm savaşları” olarak değerlendirildi. Şarkıcılar, albüm satışlarında sağlıklı bir rakama ulaşabilmek mümkün olmadığından yüksekten de uçmayı ihmal etmiyor.

Ebru Gündeş ‘Beyaz’ adlı albümü piyasaya çıktıktan 3 gün sonra “Albümüm 105 bin sattı” demişti. Funda Arar’ın ise ‘Aşkın Masum Çocukları’ isimli çalışmasının 70 bin satış rakamına ulaştığı belirtildi. Ancak gerçeğin böyle olmadığı anlaşıldı. Seyhan Müzik Şirketi’nin Genel Koordinatorü Seyfi Yerlikaya satış rakamları hakkında konuştu.

BASKI SATIŞ ANLAMINA GELMEZ

Ebru Gündeş’in 100 bin rakamına ulaşabileceğini ancak bunun 3 günde mümkün olamayacağını anlatan Yerlikaya şöyle konuştu: “100 bin basıp piyasaya dağıtmak sattı anlamına gelmez. Yıllırdır bu işin içinde biri olarak şunu söylüyorum, Ebru Gündeş’in albümü daha 40 bine ulaşmamıştır. Bir hafta sonra firmalar ve dağıtım depolarından istek gelmeye başlarsa o zaman 100 bin baskıyı bitirdiğini anlarsın. Bunlar balon açıklamalar ve satışlar.

Gerçekçi olmak lazım.” Deniz Seki’yle birlikte çalıştıklarını söyleyen Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Seki bir haftada 40 bin baskıyı bitirdi. Pazartesi 20 bin daha basacağız. Bir ay içersinde ise inşallah 100 bini bulacağız. Arar, Seki ve Gündeş’i aynı teraziye koyarsanız Deniz Seki ağır basıyor. Solistlerde bir sıkıntı yok. Fakat Seki’nin şarkıları, repertuvarı çok iyi.

”TALEP VAR AMA..."

Ebru Gündeş'in plakçısı Hüseyin Emre de albüm satışıyla ilgili bildiklerini açıkladı. Emre, "105 bin bastırdık dağıttık.16 bin tanesini D&R aldı. Şu anda elimizde malımız yok. Bir haftada kaç tane sattı bilemiyorum. Ebru Gündeş'e firmalardan diğer sanatçılara göre biraz daha talep oldu" dedi. D&R'ın çok satanlar listesinde ise Funda Arar, rakipleri Ebru Gündeş ve Deniz Seki'yi geride bırakmış görünüyor.

Haberin Devamı