Gazete Vatan Logo

‘Sarraf davası siyasi operasyon’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son günlerde ABD’de Rıza Sarraf üzerinden devam eden davanın ana gündemlerden biri haline gelmeye başladığını belirtti.

‘Sarraf davası siyasi operasyon’

Bozdağ dün Adıyaman’da AK Parti’nin merkez ilçe kongresine katıldı. Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan skandalla ilgili, “Bu büyük bir rezalet, kepazelik ve alçakça bir tutumdur” diyen Bozdağ, ABD’deki Sarraf davasıyla ilgili de şöyle konuştu: Buradan çok net bir şekilde söylüyorum, bu dava siyasi bir davadır, hukuksal hiçbir altyapısı ve dayanağı yoktur. FETÖ terör örgütünün 17-25 Aralık sürecinde Türkiye’de yapmak isteyip de başaramadığı, başarısız hukuk darbesi girişiminin ABD üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülmesinden başka hiçbir anlam ifade etmemektedir. Dosyada kullandığınız sözde deliller, nerede, ne zaman nasıl ve kimden elde ettiniz? Türkiye’den adli yardımlaşma talep edip de Türkiye’den aldığın belgeler mi yoksa başka yerlerden başka şekillerde elde ettiğiniz kağıt parçaları, dijital veriler, oluşturulmuş deliller mi. Resmen Türkiye’ye karşı, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı yürütülen yargı kullanılarak yürütülen siyasal bir operasyon var.

‘Tehdit ediyorlar’

Amerikan yargısı, tutuklandığı günden beri Rıza Sarraf ve diğerlerini tehdit ederek ‘Eğer dediklerimizi kabul edip altına imza atarsan hemen hürriyet, atmazsan 35 yıl, 140 yıl, 150 yıl, şu kadar yıl hapis cezası alırsın’ diye tehdit ediyorlar. Böyle bir yargı olur mu? Hukuk devleti diyorlar, hukuk devleti bu mu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin İran ile olan ticari ilişkilerinde ulusal hukuka da uluslararası hukuka da aykırı en ufak işlem yoktur.

Haberin Devamı