Gazete Vatan Logo

'Sandık güvenliğini sağlarsak baraj sorunumuz olmayacak'

Partisinin Mardin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti’ye yüklenerek "Tasarruf etmemiz lazım, ampulü kapatın tasarruf edelim. HDP’nin güneşi bize yeter" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin’de seçim mitingi düzenledi. Karayolları Parkı miting alanında yapılan miting saat 16.00’da başladı. Miting alanında Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice pankart ve dövizler asıldı. Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu mitinge HDP Mardin adaylarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılarak saat 17.00’de bir konuşma yaptı.

"HDP ÇİÇEK BAHÇESİDİR"

Alandaki kalabalığa seslenen Demirtaş, dün Batman, bugün ise Mardin’de miting düzenlediklerini hatırlatarak 7 Haziran seçimlerine her zamankinden daha fazla bir heyecanla hazırlandıklarını dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinin tüm Ortadoğu’da bir domino etkisi oluşturacağını belirten Demirtaş, "Tekçiliğe ve ırkçılığa son demek için HDP deme zamanıdır. Ampulü kapatın güneş bize yeter. 7 Haziran akşamı bütün Türkiye'yi tasarruf etmeye davet ediyorum. Hep birlikte HDP'nin güneşi bizi aydınlatır, ısıtır. Bununla birlikte bütün kimliklere özgürlük Türkiye'de yepyeni bir gelecek ve yeni bir yaşam inşası demektir. Bizler sadece bu sorunları yaşamıyoruz. Aynı zamanda açız, işsiziz ve yoksuluz. Bunu da yeni bir yaşamı inşa etme sözünü kalpten verirsek bu topraklara barışı ve huzuru getirmek boynumuzun borcudur. Burada Mardin, bir adım ötede peygamberler şehri Şanlıurfa, Van, Adıyaman birer tarih ve kültür merkezidir. Bunlar açlık ve yoksulluktan kırılmış hale gelmiş. GAP'ı yapıyoruz dediler. 40 yıldır gelen her hükümet yalan üstüne yalanla sizlerden oyları topladılar, Ankara'ya gidince verdikleri sözleri unuttular. Şimdi başka bir yalana sarıldılar, Mardin'e nehir getireceğiz dediler. Rahmetli Hasan Değer vardı, Diyarbakırlılar tanır. Diyarbakır'da miting alanında 'Size deniz getireceğim' diye oy topladı. Şimdi Maho ağa Mardin'e nehir getirecekmiş. Sizden özel ricam 7 Haziran'da bunlara öyle bir ders verin ki siz aramızdan çekilin biz halkımız ve partimizle sorunlarımızı çözeriz deyin. Seçim akşamı resmi sonuçlar elimizde oluncaya kadar çalışacağız, rehavete kapılmayacağız. Bizler kimlik ayrımı yapmadan bir araya geldik ve HDP’yi Türkiye’nin umudu haline getirdik. HDP, çiçek bahçesidir. IŞİD’i besleyen AKP oldu. Tasarruf etmemiz lazım, ampulü kapatın tasarruf edelim, HDP’nin güneşi bize yeter" dedi.

Haberin Devamı

"BİZLER GABAR VE CUDİ'DE SİLAH SESLERİ DEĞİL KUŞ SESLERİ DUYACAĞIZ"

Haberin Devamı

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "UNESCO Mardin'i özel statü ile kapsama alanına aldı. Turizm yatırımı için milyonlar gönderildi. Ama bunlar ne yaptı? Belediyeye gelen paraları kendi aralarında peşkeş çektiler. Mardin'in bir caddesi vardı dört yıl boyunca bir asfalt yapamadılar. Oysa BM'den gelen paralar doğru harcansaydı bu sorunlar yaşanmazdı. Bu bölgede turizmin gelişmesi için iki şeye ihtiyaç vardır. Birincisi barış ve huzur. Bizler burada Gabar ve Cudi'de silah sesleri değil kuş sesleri duyacağız. Bunu da HDP ile birlikte sizlerle biz başaracağız. Turizm için ikincisi yatırımdır. Özel ve kamu desteğiyle Mardin'i, bütün bölgeyi bir turizm merkezi haline getireceğiz. İzmir'de 135 bin Mardinli yaşıyor. Mardinli iş ve ekmek için artık memleketini terk etmek zorunda kalmayacak. Tarımda sulama konusunda atılmayan adımları, yarım kalan bütün projelerini biz tamamlayacağız. Elektrik üretecek barajların yüzde 80'ini yaptılar ama size yarayacak olan sulama kanallarının yüzde 20'sini yapabildiler. Onlar kendilerini düşündüler. Elektriği buradan alıp batıya aktardılar sorunu çözdük dediler. Ama siz aç kaldınız. Batıya giderek iş aradınız. Antalya'da tatil yapamayacağınız beş yıldızlı otellerin inşaatlarında çalışmak zorunda kaldınız. O otellerin mutfaklarında bulaşık yıkamak zorunda kaldınız. İşte HDP, Trakya da, Karadeniz de uzattığımız kardeşlik elini tutuyor. Bu ülkede heyecan yaratacak parti kalmadı. Bu yüzden büyük sloganımızla 'Biz'ler Meclis'e' gitmek zorundayız. Güç zehirlenmesi yaşayanlara haddini bildirmek zorundayız. Önümüzde 3 gün var. Bunu çok iyi değerlendirelim. İknada zorlandığımız kim varsa gidip ikna edeceğiz. Hepsi kardeşimizdir diyeceğiz. Büyük insanlık mesajını hissetmeyecek hiç kimse yoktur. 3 gün boyunca boş durmak yok. Seferberlik ruhuyla bütün Türkiye'ye güven veren bu çalışmayı büyütmek gerek. Hırsızlara karşı irade olacak sizsiniz. Aman sandıkları boş bırakmayın. Sandık güvenliğini sağlarsak baraj sorunumuz olmayacak. Orada size güveniyoruz. Mardin'in gençlerine güveniyoruz."

Haberin Devamı

"HİÇ KİMSENİN DÜZEN PARTİLERİNE OY VERME HAKKI YOK"

Haberin Devamı

Daha sonra konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, "Bugün hiç kimsenin düzen partilerine oy verme hakkı yok. Kürtler Ortadoğu'da önemli bir halktır. Kürtler olmadan bu topraklara asla barış ve demokrasi gelmez. Kürtler özgürleşmeden Türkler de Araplar da özgürleşemez" ifadelerini kullandı.