Gazete Vatan Logo

‘Sancaktepe’ diyene proje proje kıyaslama!

Sancaktepe, yeni konut projelerinin en çok inşa edildiği bölgelerden biri. Metro ve sağlık yatırımlarının arttığı ilçede teslimi yaklaşan ve satışı devam eden projeleri kıyasladık.

Sancaktepe, inşaat firmalarının yatırımları ve nitelikli konut projeleri ile yeni bir görünüm kazanıyor. Son dönemde inşa edilen yeni projelerle çarpık yapılaşmadan düzenli bir yapılaşmaya doğru ilerleyen Sancaktepe’de inşa edilen ve planlanan çok sayıda nitelikli konut projesi bulunuyor. Toplam 83 bin konutun yer aldığı Sancaktepe ilçesi, Yenidoğan, Sarıgazi ve Samandıra olmak üzere 3 bölgeye ayrılıyor. Sarıgazi ve Yenidoğan’da çok fazla konut projesi yer almıyor. Yenidoğan’da inşa edilen projelerin ise metrekare fiyatları 1.400 ile 3.100 lira arasında değişiyor.

Yatırımlar devam edebilir

Samandıra’da boş ve büyük arsaların çok olması yatırımların devam edebileceği ihtimalini yükseltiyor. Bölgede çok sayıda yaşamın başladığı proje var. Bunlar arasında, Sinpaş GYO’nun Aqua City 2010 ve Lagün, Dap Yapı’nın Şelale Space Center ve Centro Futura, Garage İnşaat’ın Simplicity Evleri, Sur Yapı’nın Ada Park, AC Yapı’nın Dore Life ve Kent Life, Sultanlar Yapı’nın Karat İstanbul, Sinpaş Yapı’nın Kelebekia ve Kelebekia Premium yer alıyor. Sancaktepe’de yatırım yapmaya karar verdiniz ancak projeye henüz karar vermediniz. Bölgede satışı devam eden projelerin son durumunu, kıyasladık...

İki projede satışlar % 90’ı buldu

DENGE Yapı’nın Sancaktepe’de yan yana yükselen iki projesi bulunuyor. Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada ismindeki projelerin ikisi de bu yılın sonunda teslim edilecek. Daire teslimlerinin 11 ay sonra yapılacağı Mahal Sancaktepe, her biri 9 katlı 6 bloktan ve 306 daireden oluşuyor. 15 bin 640 metrekare arazi üzerinde yapılan Mahal Sancaktepe’de tek tip 1+1, üç tip 2+1 ve tek tip 3+1 olmak üzere toplam beş farklı tipte daire yer alıyor. Mahal Sancaktepe Ada ise 10 bin 454 metrekare arazi üzerinde inşaa ediliyor. Toplam 144 daireden oluşan Mahal Sancaktepe Ada’da üç tip 2+1 ve tek tip 3+1 olmak üzere toplam dört farklı tipte daire bulunuyor. Her iki projede de aynı kampanya uygulanıyor. Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, projeyle ilgili şunları söyledi: “Daire teslimlerinin 11 ay sonra başlayacağı Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada’da satışları yüzde 90 oranında tamamladık. Her iki projemizde yüzde 1 KDV ile satılıyor. Projelerimizden ev sahibi olmak isteyenlere farklı ödeme alternatifleriyle kolaylıklar sağlıyoruz.”

Özetle Sancaktepe

- Sancaktepe, 4 yıl önce 3 belde belediyesinin birleşmesi ile oluşan İstanbul’un en genç ilçelerinden biri ancak kamu ve özel sektör yatırımları artıyor.

- 14 ihtisas hastanesi bulunan sağlık kompleksi bölgede 15 bin çalışana istihdam sağlayacak.

- Sancaktepe Metro istasyonunun 2015’te tamamlanması planlanıyor.

- Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasındaki iki çıkış noktası arasında konumlanıyor.

Haberin Devamı