Gazete Vatan Logo

'Sanatın içine tükürmeyin'

'2012 Carossee d'or' (Altın Fayton) sinema ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'ı kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği'nin '2012 Carossee d'or' (Altın Fayton) sinema ödülünü verdiği yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı kutladı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Ceylan'ın ödül alması nedeniyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
'Yönetmenimiz demekten mutluluk duyduğum Nuri Bilge Ceylan, Fransa'daki Film Yönetmenleri Birliği'nin yenilikçi ve özgün sinemacılara verdiği ödülü alırken dakikalarca alkışlandı. Bu bizleri gururlandırdı. Acaba sanata ve sanatçıya diş bileyenler ne hissettiler- Bunu önyargısız olarak herkesin düşünmesini istiyorum. İstiyorum ki kimse sanatla ve sanatçıyla uğraşmasın. Kimse sanatın içine tükürmesin. Kimse heykel yıkıcı olarak tarihe geçmesin. Tarih sanat ve sanatçıyla uğraşanların iflah etmediğini gösteren sayısız örneklerle doludur. Ama sanatçılar eserleriyle, oyunlarıyla tarihin onurlu sayfalarına yazılırlar. Nuri Bilge Ceylan'da adını gururla hatırlayacağımız yönetmenlerimizden, sinemacılarımızdan biridir. İçtenlikle kutluyor, göğsümüzü kabartan başarılarının devamını diliyorum.'

Haberin Devamı