Gazete Vatan Logo

‘Samimiyet yok bir hesap var’

ABD Başkonsosluğu’ndan yapılan ‘Öksüz telefonu’ açıklamasını samimi bulmadığını kaydeden Adalet Bakanı Bozdağ, “Somut gösterge olarak bu vizelerin iptal edilmesi lazım” dedi.

‘Samimiyet yok bir hesap var’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün, “Hava kuvvetleri imamı” olduğu ileri sürülen Adil Öksüz’le ilgili açıklamasına karşılık, “Adil Öksüz dışında ne kadar FETÖ’cü varsa hepsi ABD’de, vizesi var. Sayın Büyükelçi’nin yaptığı açıklamanın samimi bir işbirliğinin somut göstergesi olarak kabul edilebilmesi için bu vizelerin de iptal edilmesi lazım” dedi. Bozdağ, Öksüz’ü başka kimlerin aradığı, Öksüz’ün kimleri aradığına ilişkin soru üzerine iddianamede bunların detaylarının ortaya çıkacağını da söyledi.

Tatmin edici değil

A Haber televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Öksüz’le ilgili açıklamasının tatmin edici olmadığını, Öksüz’ün arandığının kabul edildiğini hatırlattı. Öksüz’ün aranmasına, Türk polisi ve devletiyle iyi ilişkilerin somut bir örneği olarak gösterilmesinin de samimi olmadığını söyleyen Bozdağ, “Eğer Türk polisiyle, devletiyle darbe teşebbüsüne karşı ABD samimi bir işbirliği içerisinde olmak istiyorsa, şu anda yüzlerce FETÖ terör örgütü mensubu ABD’de. Onların vizelerini, oturma izinlerini niye iptal etmediler?” diye sordu.

Haberin Devamı

Kaçan ABD’ye gitti

Samimi işbirliğinin inandırıcılığı için ABD’de bulunan FETÖ mensuplarının vizelerinin iptal edilmesi ve FETÖ elebaşı Gülen’in geçici olarak tutuklanmasını isteyen Bozdağ, FETÖ mensubu olduğu ABD’ye iletilen ve vizesi iptal edilenin bulunmadığını söyledi. Gülen’in hiçbir engele takılmadan faaliyetlerini yürüttüğüne değinen Bozdağ, kaçan FETÖ mensuplarının da ABD’ye gittiğini söyledi.

‘Türkiye içerisinde’

Bozdağ, “Öksüz başka kimler tarafından aranmış, kimleri aramış?” şeklindeki soru üzerine, iddianamede bunların detaylarının ortaya çıkacağını belirtti. Öksüz’ün gerçek kimliğinin ortaya çıkmasının ardından herkesin seferber olduğunu, devletin bütün imkan ve kabiliyetleri kullanılarak çalışmalar yaptığını belirten Bozdağ, “Türkiye dışına çıkarılma teşebbüsünün başarılı olduğuna inanmıyorum, başaramadılar. Şahsi kanaatim infazdan öte Türkiye içerisinde birileri tarafından saklandığı şeklindedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Siyasi operasyon’

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu tamamıyla siyasi bir operasyondur. Rıza Sarraf’la ilgili yürüyen soruşturma ve açılan dava, çok net bir şekilde söyleyeyim FETÖ ve görevden alınan savcı Bharara ortaklığında, 17 Aralık’ta Türkiye’de yapılamayan yargılamanın ABD’de yapılmasından ibarettir. Dosyanın içerisinde delil yok. Sadece iddialar var. İddialar da 17 Aralık’la ilgili olan iddiaların tekrarı. Dosyada rapor varsa altında birilerinin imzası olur. İmza yok. Rapor varsa resmi bir belgedir. Altında bu belgenin resmi olduğuna dair bir takım kayıtlar olur, onlar da yok.”

‘Suçlayacak bir delil yok’

Dosyada Türkiye’yi ve Sarraf’ı suçlayacak bir delilin de bulunmadığına işaret eden Bozdağ, itham ve iddianın doğruluğunu ispat eden delillerin olmadığını, sadece Bharara’nın yorumlarının bulunduğunu belirtti. Bozdağ, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ tarafından Türkiye’ye getirilen hâkim Richard Berman’ın, Sarraf’la ilgili dosyanın yargılamasını yaptığını, bunun da ilginç olduğunu dile getirdi. Bozdağ, ABD yetkililerine savcı Bharara’nın FETÖ’yle ilişkisinin incelendiğinde söylediklerinin doğruluğunun ortaya çıkacağını belirttiğini aktardı.

Haberin Devamı