Gazete Vatan Logo

‘Samet’im sanki öleceğim’

Aksaray’da 2 kişi tarafından kaçırılan 10 yaşındaki Egemen Samet Dinç, 36 saat sonra kurtarıldı. Çocuğu rehin tutan Ferhan K. ve Berat Batuhan K. yakalandı. Annenin sevinci inanılmazdı

‘Samet’im sanki öleceğim’

Aksaray’ın Balcı Köyü yakınında bulunan Galip Dinç’e ait akaryakıt istasyonuna pazartesi akşamı plakasız otomobille gelen kar maskeli 2 kişi, pompacı Hasan Ekmen’i yaraladıktan sonra akaryakıt istasyonunun market bölümüne giren saldırganlar, burada bulunan istasyon sahibi Galip Dinç’in oğlu Egemen Samet Dinç’i silah zoruyla otomobile bindirip kaçırdı. Akaryakıt istasyonuna 6 kilometre uzaklıkta Ekecik Dağı eteklerinde araç terk edilmiş olarak bulundu. Aracın, Egemen’in kaçırıldığı araç olduğu belirlendi.

Önce keşif çalışması yaptı

Otomobilin, poliste ‘uyuşturucu kullanmak’ suçundan kaydı bulunan akaryakıt istasyonuna yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Borucu Köyü’nde oturan Ferhat K.’ya ait olduğunu belirlendi. Araştırmasını derinleştiren polis, Ferhat K.’nın olaydan yaklaşık 6 gün önce akaryakıt istasyonunda çalışmaya başladığını ve 2 gün çalıştıktan sonra da işten ayrıldığını saptadı. Yapılan takip sonucu Ferhat K.’nın sık sık 16 yaşındaki H.D. ile görüştüğünü belirledi. Ardından H.D. polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

H.D., yapılan sorgulamasında Egemen’i, Ferhat K. ve Berat Batuhan K.’nın ile birlikte kaçırdıklarını söyledi. Polis, şüphelilerin cep telefonlarından alınan sinyallerde Borucu Köyü yakınlarındaki boş bir evde sabit olarak beklediklerini belirledi. Operasyon için Ankara’dan Özel Hareket ekibi geldi. Eve operasyon düzenlendi. Polisin geldiğini fark eden Ferhat K. ve Berat Batuhan K., tabancayla polise ateş açtı. Şüphelilerden Ferhat K., bacağından vuruldu Berat Batuhan K. da gözaltına alındı. Özel Harekat polisleri, evde odanın birinde köşede saklanan ve büyük korku yaşayan Egemen’i, kurtardı. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edilen ancak yaşadığı psikolojik travma nedeniyle konuşmayan Egemen, anne ve babasına sarıldı.

Anne Gülfidan Dinç, “Çok mutluyum. Bu mutluluğun tarifi yok. Sanki kanatlarım var, ben şu an uçuyorum. Mutluluktan öleceğim” diyerek Samet’e dakikalarca sarıldı.