Gazete Vatan Logo

“Saldırgan tavırlı, tam bir psikopat”

Otostopla dünya barış turuna çıkan İtalyan kadını öldüren Murat Karataş, arkadaşlarınca “psikopat, sık sık olay çıkaran, saldırgan biri” olarak tanınıyor. Karataş ifadesinde “Her şey bir saatte oluverdi” diye konuştu

İTALYA’nın Milano kentinden dünya barışına dikkat çekmek için Tel Aviv’e gitmek üzere 8 Mart’ta yola çıkan ve 31 Mart günü Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde öldürülen “Pippa Bacca” adıyla tanınan İtalyan sanatçı 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun katil zanlısının ifadesi tüyleri ürpetti. Sabıkalı katil zanlısı 38 yaşındaki Murat Karataş, “Otostop yapan kadını kamyonetime aldım, Tavşanlı Köyü yakınlarında tenha yere götürdüm, direnmesine rağmen kamyonette boğuşup tecavüz ettim, ardından boğdum ve öldüğünü anlayınca da cesedini kimse bulamasın diye çalılıklara sakladım. Her şey bir saat içinde oldu” dedi.


Kolye parçaları kamyonette

Polis, mesire yeri olan Ballıkayalar Mevkii’ndeki çalılıklar arasında cesedi bulunan Bacca’nın kolyesinden kopan bazı parçaları da zanlı Murat Karataş’ın kamyonetinde ele geçirdi. Karataş’ın olayı tek başına gerçekleştirdiğini söyleyen emniyet yetkilileri, Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun çantasından aldığı kredi kartını hiç kullanmayıp yakarak imha ettiğini, sadece telefonunu alıp kullandığını söyledi. Adını açıklamayan polis yetkilileri “Cesedi sakladığı yer insanların kolay gideceği yerler değil. Eğer yakalandıktan sonra yerini bize göstermeseydi bulmak mümkün değildi. Ancak tesadüfen buraya giden bir çoban veya avcı rastlayabilirdi” diye konuştu.


Saldırgan tavırlı psikopat

Hırsızlıktan 3 sabıkası bulunan, ancak hakkında birçok kez şikayet ve suç kaydı olan Murat Karataş yakın çevresinde psikopat bir kişi olarak tanınıyor. Kamyonetiyle iş bulduğunda taşımacılık yapan Karataş’ın arkadaşları sık sık olay çıkardığını ve saldırgan bir kişi olarak tanındığını söyledi, herkesin “Aman bulaşmasın” diyerek ondan hep uzak durduğunu kaydetti. İkinci evliliğini yapan ancak düzenli aile yaşantısı olmadığı belirtilen Karataş’ın define bulduğunu söyleyip bazı kişileri dolandırdığı da ileri sürüldü.


“TÜrklere güvenİyorum” demİŞTİ

Kendisi gibi sanatçı olan arkadaşı Silvia Moro ile yola çıkıp, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan’ı sorunsuz geçen Bacca, İstanbul’da “Türklere güveniyorum. Birşey olmaz” diyerek arkadaşının ısrarına rağmen yola tek başına otostopla devam etti. Arkadaşı ise uçakla Lübnan’a gidip, Bacca’yı orada beklemeye koyuldu.





Haberin Devamı