Gazete Vatan Logo

`Şaka gibi' dava

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde görme engelli 55 yaşındaki Selahattin Özer'e, kilometrelerce uzaktaki tarlasında kesim motoru ile 15, bir kolu olmayan 59 yaşındaki ağabeyi Mehmet Özer'e de balta ile 52 ağaç kestiği iddiasıyla dava açıldı.

Bayramiç İlçesi'ne bağlı Nebiler Köyü'nde günün konusu olan dava, doğuştan biri görme, diğeri bedensel engelli olan iki kardeşe, kaçak ağaç kestikleri iddiasıyla açıldı. Orman Muhafaza Memuru Sabri Sarıca, düzenlediği iddia edilen kaçak kesim tespit tutanağı ardından, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine dava açıldı.

Sol kolu omuz hizasından itibaren olmayan Mehmet Özer, 2007 yılında babadan kalan tarlada ve bölgede bulunan toplam 52 çam ağacını baltayla kestiği gerekçesiyle kendisi hakkında işlem yapılıp tutanak tutulduğunu anlattı. Özer, şöyle dedi:

"Balta kullanıp, tüm bu kesim işlemini yapmamın tıbben mümkün olamayacağına dair doktor raporu bulunmasına karşın, hakkımda `ağaç kesmek' suçundan Bayramiç Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Adli Tıp Kurumu'na başvurdum. Sol omuz seviyesinden kolum olmadığından, iddia edildiği gibi 52 ağacı balta ile kesmemin tıbben mümkün olmadığına karar verildi. Ağaçları kestiğim iddia edilen tarla, 4 yıl önce 76 yaşındayken vefat eden Kore gazisi babam Ramazan Özer'den miras kaldı"

Mehmet Özer, hakkında açılan dava devam ederken, görme engelli kardeşi 52 yaşındaki Selahattin Özer'e de ağaç kesme suçundan dava açıldığını söyledi. Geçen yıl babadan miras kalma tarlasından 4 bölgedeki ormanlık alandan da 11 çam ağacını kesim motoru ile kestiği iddiasıyla dava açıldığını söyleyen görme engelli Selahattin Özer, "Kahveye daha kendi başıma gidemezken, nasıl olur da, üstelik kesim motorunu kullanarak, köye 2 kilometre uzaktaki tarlamıza gidip, 15 ağacı kesmişim? Şaka gibi. Üstelik elimi kolumu kesmeden sadece ağaçları kesmişim. Halen anlam veremiyorum" diye konuştu.

Selahattin Özer, espri yaparak, kendisi gibi doğuştan görme engelli kardeşleri 53 yaşındaki Alaaddin Özer ve 61 yaşındaki ablası Rukiye Özer'e de yakın zamanda dava açılmasını beklediğini söyledi.

Haberin Devamı