Gazete Vatan Logo

‘Sağlıklı bir nüfus için ayran’

'Bugün bir tanesi şöyle yazıyor...'

Başbakan Erdoğan, “Bu milletinin nüfusunun artması lazım ve bu milletin sağlıklı bir nesil olması için de bana dedem milli içki olarak ayranı önerdi” dedi.

Başbakan Erdoğan, MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında önceki gün Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumu’nun açılışında yaptığı açıklamaya değindi.

Konuşmasında Men-i Müskirat Yasası’ndan bahsettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

TEK İÇKİ: Bugün bir tanesi söyle yazıyor; ’Tek devlet, tek bayrak, tek millet, ondan sonra tek milli içki’ diyor. Ben Men-i Müskirat Yasası’ndan, Türkiye’nin parlamentosunda ilk çıkan 5 yasadan bir tanesi çok enteresan ondan bahsettim. O zaman Meclis’in başkanı kim? Gazi Mustafa Kemal. Gazi Meclis ve Gazi Meclis’in ilk çıkardığı 5 yasadan bir tanesi Men-i Müskirat Yasası, yani alkolle mücadele yasası, bu çıkmış. Bu işin önemini vurguluyorum, bu iş ne kadar önemliki ilk çıkan yasalardan bir tanesi bu. Çıktıktan 4 sene sonra, ittifakla çıkan bu yasa, maalesef yasaklanıyor. Bu defa önünü açıyorlar, tekrar teşvik ediyorlar, böyle bir süreç başlıyor.

Milletim çoğalsın istiyorum

KISIRLAŞTIRMA: Şimdi bununla da kalınmıyor, öyle bir süreç geliyor ki o süreçte de birayı milli içki diye tanıtıyorlar ülkede. Doğum kontrolü, nüfus planlaması vesaire bu ülkede neler yaptılar hatırlayın. Bunları hep çocukluğumuzda gençlik yıllarımızda dinledik. Okullarda bize bunları anlattılar. Bu ülkede maalesef ilaçlarla kısırlaştırma süreci başlattılar. Buna karşı siz bayrak açtığınız zaman hemen ’Cumhuriyet düşmanı’ dediler, ’laiklik düşmanı’ dediler. Ben milletimin çoğalmasını istiyorum. Onlar milletimin azalmasını istiyor. Aramızdaki fark bu.

YAPMAK ZORUNDAYIZ: Bu milletin nüfusunun artması lazım ve bu milletin sağlıklı bir nesil olması için de bana dedem milli içki olarak ayranı önerdi. Birileri de votka içecekmiş, bira içecekmiş, varsın o da birasını, votkasını içsin ama biz Anayasa’nın 58. maddesi gereği ne ise devlet olarak, bir Başbakan olarak bunu yapmak zorundayız, biz de onu yapıyoruz. Anayasa’nın 58. maddesi... Tedbirler alır, uyuşturucuyla mücadelede, kumarla mücadelede, bütün kötü alışkanlıklar, alkol, bunlarla mücadelede bilmeyenler açsınlar Anayasa’nın 58. maddesine baksınlar. Onun gereğini yapmakta bir Başbakan’ın birinci derecede görevidir, parlamentonun görevidir, biz bunu yapıyoruz, kimse rahatsız olmasın.”

Biri bunlara anlatsın

Başbakan Erdoğan, MÜSİAD toplantısındaki konuşmasında çözüm sürecine de değindi ve muhalefeti eleştirdi. “Tarihi bir süreçten geçiyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

- Şu anda, Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Şu anda, Türkiye’nin adeta makus talihi değişiyor. Şu anda, Türkiye yeni bir evreye, yeni bir kulvara geçiyor. Bu süreci hiç kimse farklı yerlere çekmesin.

- Dikkat edin, bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Bu süreçte konuşmak yerine, sessizliği, suskunluğu tercih edenler de var. Bu ülkede, son derece detay konularda, yasaklamalar, kısıtlamalar, zulümler konusunda teşvik edici açıklamalar yapanların, son süreçte dut yemiş bülbüle döndüklerini de görüyorsunuz.

- Bugün gerçekleşen, Cumhuriyetimizin güçlenmesidir, Cumhuriyetimizin 23 Nisan 1920’deki, 29 Ekim 1923’teki o ruhla o heyecanla o birliktelikle kucaklaşmasıdır.

- Türkiye’de herkesin gördüğünü, anladığını, hissettiğini CHP Genel Başkanı duymuyor, görmüyor, anlamıyor. Bir zahmet, MHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı’na olup biteni anlatsın.

- Zaten ikisi de aynı yolun yolcusu, aynı trenin katarı, tek yumurtanın ikizleri.

- Bilen bilmeyene anlatsın. Yine de anlayamazsa Akil İnsanlar Heyeti’nden rica ederiz.

- Bütün kesimlerle irtibat kuruyorlar ve anlattıklarını, oralardan dinlediklerini bir kez de ben inanıyorum ki CHP Genel Başkanı’na anlatırlar”

- Bahçeli başkanlığındaki MHP yönetimi, MHP’nin maneviyatçı yönünü kazıyıp atmış, MHP’nin milliyetçiliğini ırkçılığa çevirmiş, daha da ileriye giderek MHP’yi, İşçi Partisi’nin yedeği haline getirmiştir.

Haberin Devamı