Gazete Vatan Logo

"Rusya, Çeçenistan'dan en seçkin özel timlerini Suriye'ye gönderdi"

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov’un yardımcısı Danill Martınov, “Alfa” ve “Vımpel” adlı özel tim birliklerinden emekli olan eğitmenlerin, Suriye’ye giden askeri polisleri özel eğitimden geçirdiklerini söyledi.

"Rusya, Çeçenistan'dan en seçkin özel timlerini Suriye'ye gönderdi"

RBC ajansına konuşan Martınov, Çeçenistan’ın Gudermes kentinde bulunan uluslararası özel tim eğitim merkezinde eğitimden geçen ve aralık ayında Suriye’ye gönderilen birliklerin 17 Mart’ta ülkeye döneceklerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Çeçenistan’dan birlklerin Suriye’ye gönderilmesi kararını aldığını belirten Danill Martınov, “Bu karar iletildiği zaman, Ramzan Kadırov bunu büyük bir coşku ile karşıladı. Çeçenler, vatani görevlerini yapmak için oraya gittiler. O çocukları Suriye’nin şartlarına göre eğittik” dedi.

Çeçenistan’dan Suriye’ye savaşmak için gönderilen birlikte yer alan kişilerin tümünün, daha önce Rusya’da kritik noktalarda sıcak çatışmalara giren özel timler olduğunu belirten Martınov, “Birlik, Halep’te bulunduğu birkaç ay boyunca saldırıya uğradı, ama herhangi bir kayıp olmadı” dedi.

Suriye'de Çeçen birliklerinin bulunduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da son Moskova ziyareti dönüşünde medyaya açıklamıştı.