Gazete Vatan Logo

‘Rus parmağı’ belgelendi

Başkan Trump’ın oğluyla Rus avukat Veselnitskaya arasındaki görüşmeyi ayarlayan İngiliz gazeteci Rob Goldstone’un Trump Jr’a yolladığı e-mail’de, “Rus hükümeti babana seçimi kazandıracak bilgilere sahip” diye yazdığı öne sürüldü

‘Rus parmağı’ belgelendi

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr ile Kremlin bağlantılı Rus avukat Natalia Veselnitskaya arasında geçen yıl gerçekleşen görüşmeye dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Haberi dünyaya ilk duyuran yayın kuruluşu olan New York Times, Trump’ın resmen başkan adayı olmasından 2 hafta sonra, 9 Haziran’da New York’taki Trump Tower binasında gerçekleşen görüşmeyi, İngiliz kökenli halkla ilişkiler uzmanı Rob Goldstone’un ayarladığını belirledi. Habere göre Goldstone, Trump Jr’a attığı e-mail’de, görüşmeyi talep eden Veselnitskaya’nın elinde, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a seçimi kaybettirecek bir bilgi olduğunu belirtti. Goldstone mesajında, Clinton’la ilgili bilginin, Rus hükümetinin Trump’ın adaylığını destekleme çabalarının bir parça olduğunun da altını çizdi.

‘Delil yok’

Veselnitskaya’nın elindeki bilgilerin, Rus hackerların Demokrat Ulusal Komitesi’nin bilgisayar sistemlerinden ele geçirilen belgelerle alakalı olduğunu gösteren bir delil yok. Ancak yine de Rusların başkanlık seçimlerine olası müdahalesini araştıran Adalet Bakanlığı’nın Goldstone’un Trump Jr’a attığı e-mail’le yakından ilgilendiği belirtiliyor. Trump Jr, babasının başdanışmanı olan Jared Kushner ve Trump’ın eski kampanya yöneticisi Paul Manafort’un katıldığı görüşmede Veselnitskaya’nın ortaya attığı iddiaları ‘şaibeli’ bulduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Gizli Servis’le tatil

Trump’ın küçük kızı Tiffany Trump, erkek arkadaşı Ross Mechanic’le birlikte çıktığı Avrupa tatilinin İtalya ayağını tek başına geçirdi. 23 yaşındaki Tiffany, önceki gün Capri Adası’nda, kendisini korumakla görevli Gizli Servis ajanlarıyla birlikte görüntülendi.

‘Haberler gerçek, asıl başkan yalan’

Trump’a muhalif isimlerin başında gelen ABD’li ünlü yazar Stephen King, Twitter’da paylaştığı son mesajında da, ana akım medyayı ‘yalan haberler’ yapmakla suçlayan Trump’a yüklendi.

King, Pazar günü attığı mesajında, “Haberler gerçek. Başkan yalan” ifadelerini kullandı. King daha önce de Trump için ‘düşüncesiz’, ‘huysuz ahmak’ gibi ifadeler kullanmıştı. Trump da bunun üzerine geçtiğimiz ay King’i Twitter’da engellediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

O da avukat tuttu

Gelişmelerin ardından Donald Trump Jr’ın da babası gibi, Rusya soruşturmalarında kendisini savunması için avukat tuttuğu açıklandı. Trump Jr’ın tuttuğu New York’lu ünlü avukat Alan Futerfas, müvekkilinin yanlış bir şey yapmadığını ve Rusya soruşturmalarını yürüten yetkililerle işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.

Rusya tişörtüyle poz

Trump Jr’ı Veselnitskaya ile buluşturan Rob Goldstone’un başkanlık seçimlerinden bir gün sonra Facebook’ta, üzerinde İngilizce Rusya (Russia) yazan bir tişörtle çektirdiği fotoğrafını paylaştı. Goldstone fotoğrafının altına ‘Banko bahis’ şeklinde bir yorum yazdı.