Gazete Vatan Logo

"Rus casus" olayında çarpıcı detaylar

Bir dönem Akkuyu Nükleer Santrali AŞ'nin Yönetim Kurulu üyeliğini de yapan Karina Tsurkan'ın Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmasının altından, yolsuzluk boyutu da olan dalga şeklinde bir operasyon çıktı.

"Rus casus" olayında çarpıcı detaylar

Rusya'nın en büyük devlet enerji şirketlerinden birinin de yönetiminde olan Tsurkan'a, şu ana kadar Akkuyu ile ilgili bir suçlama yöneltilmediği öğrenildi.

17 Şubat 2017’de ilişiği kesildi

Rusya'nın gözaltına aldığı Karina Tsurkan'ın, geçen yıla kadar Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi'nde yönetim kurulu üyesi olarak da görev aldığı bildirildi. Akkuyu Nükleer AŞ'nin 2017'deki genel kurulunda Karina Tsurkan'ın yerine yönetim kuruluna Hasan Cüneyd Zapsu üye olarak atanmıştı. Akkuyu Nükleer AŞ. yetkilileri, Tsurkan'ın 17 Şubat 2017 tarihi itibarıyla şirketle ilişiğinin kesildiğini bildirdi. Tsurkan, hakkındaki suçlamalardan çok önce merkezi bir kararla görevden ayrılmış görünüyor.

Akkuyu ile ilgili suçlama yapılmadı

Milliyet'in ulaştığı diğer kaynaklar da FSB operasyonu sonrası gözaltına alınan ve Romanya adına casusluk yaptığı iddia edilen 43 yaşındaki Tsurkan'ın, Rusya'da yürütülen ve yolsuzluk boyutu da olan bir dalga operasyonda gözaltına alındığını vurguladı. Tsurkan'a, uzun süre önce yönetiminden ayrıldığı Akkuyu Aş ile ilgili şu ana kadar bir suçlama yöneltilmediği de ifade edildi. Hakkında 10 ila 20 yıl arasında hapis istenebileceği belirtilen Tsurkan ile özellikle enerji bağlantılı bazı isimlerin de Rusya'da aynı operasyon kapsamında gözaltına alındığı kaydediliyor.

Haberin Devamı