Gazete Vatan Logo

‘Ruhsatlı silaha dokunamıyoruz’

Reina - Ali Ünal (İşletmeci)

Cep telefonu gibi silah taşıyorlar

Reina’yı açtığımızdan bu yana belinde silahla hiçbir müşterimizi kabul etmedik. En büyük kavgalarımız bu yüzden oldu. Gelen misafiri silahıyla ve korumasıyla içeri sokmadığımız için başımıza gelmedik kalmadı, tehdit edildik. İşletmelerin bir silah kasası olur. Gelen misafir belindeki ruhsatlı silahı o kasaya kendi kitler. Anahtarı da cebine koyar. Giderken de alır. Bu son olayda işletme de silah taşıyan kadar sorumludur. Bizim milletimizde silah merakı var. Silahla bir yere girmeyi marifet zanneder. İnsanlar cep telefonu taşır gibi silah taşıyor. Bir çoğu da ruhsatsız.

Park Şamdan&The Bar - Emre Ergani (İşletmeci)

Alkolle silah yan yana durmaz

Mekanların hepsinin x ışınlı silah arama cihazına geçmesi lazım. İşlettiğim bütün gece kulüplerinde x- ray cihazımız var. Bir de silah kasalarımız... Bu kasalar çift anahtarlıdır. Bir anahtar kapıda, bir anahtar kişide kalır. Emniyet mensubu değilse silahla kimseyi içeriye sokmuyoruz. Taşıma ruhsatı olsa dahi almıyoruz. Alkol ile silah yan yana durmuyor.

Şamdan - Mehmet Tuna (Sahibi)

‘Silahını bırak gir’ diyemiyoruz

Eğer müşterinin silah taşıma ruhsatı varsa ‘silahını bırak içeriye öyle gir’ diyemiyoruz. Eskiden uçaklardaki gibiydi. Eskiden silahı alıp, şarjörü veriyorduk. Yaklaşık 2,5 yıldır maalesef alamıyoruz. Alma yetkimiz yok. Gökhan Töre olayında eğer silah ruhsatlıysa orada güvenliğin yapacağı bir şey yok. Ben çok fazla gece dışarıya çıkmıyorum ama gittiğim bazı yerlerde acayip acayip insanlar görüyorum. Eğlenmeyi bilmeyen insanlar türedi. İstanbul’a gelmiş, şaşırmış. İnsanın karısını kızını alıp gideceği yer o kadar az ki...

Ulus 29 - Metin Fadıllıoğlu (Sahibi)

Güvenlik görevlisi gerekeni yapıyor

Kapıdaki güvenlik görevlileri çok önemli. O güvenlik görevlisi daha önce hiç görmediği suratlarla epey meşgul oluyor. Kalkıp da üzerinizde silah var mı diye sormak ya da silah tarama makinesi koymak kimseye çok hoş gelmiyor. Bu yüzden kapıdaki güvenlik görevlilerinin müşteriyi tanıması çok önemli.

Sortie- Varol Kaynar (Sahibi)

Silahla gelen kasaya koyuyor

Kapıda güvenlik elemanlarımız var. Ruhsatlı silahı olanları bile içeriye sokmuyoruz. Güvenliğin arkasında kilitli silah dolapları var. Kendileri dolaba kilitleyip, çıkışta alıyorlar. Kadınların çantasında da silah oluyor. Belki yanındaki erkek arkadaşı kadının çantasına koyduruyor, silahını içeriye öyle sokmaya çalışıyor. Israrla silahla içeriye girmek isteyenlere teşekkür edip gönderiyoruz. Bütün mekanlar ortak hareket ederse bu sorun ortadan kalkar. İşletme de silah taşıyan müşteri kadar sorumludur.

Haberin Devamı