Gazete Vatan Logo

‘Rızamız olmadan hiçbir senaryo devreye giremez’

Valilere seslenirken “Benim telefonum 24 saat açık, aynı şeyi sizden de istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye operasyonla ilgili ise “Artık Türkiye’nin rızası olmadan hiçbir senaryo devreye giremez” diye konuştu.

‘Rızamız olmadan hiçbir senaryo devreye giremez’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Valileri kabul toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) IŞİD’in kontrolündeki Cerablus’a yönelik karadan ve havadan düzenlediği ‘Fırat Kalkanı’ harekâtıyla ilgili olarak “İş buraya gelmeseydi, Suriye şu anda çok daha farklı bir konumda olacaktı. Cerablus operasyonunun başarısı Suriye’deki tüm dengeleri alt üst etti. Türkiye’nin Suriye operasyonlarının hiç unutulmayan bir şekilde hızlı ilerlemesi. Dünya kamuoyunun bölgeye bakışını değiştirdi. Bundan sonra Türkiye’nin rızasının olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın valilere uyarlar da yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

‘Hizmetin saati olmaz’

“Şayet valilerimiz görevlerini yerine getiremezse uzuvlarını kaybeden insanın engelli duruma düşmesi gibi devletin çarkları da akmaya başlar. Valilik bir icraat makamıdır. Hayat haftanın yedi günü, 365 gün kesintisiz sürdüğüne göre valiliklerimizin hizmetleri de aynı esasa göre yürütülmesi gerekir. Sizler, devleti temsil ediyorsunuz ama sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Şu milletvekilleri, şu bakanlar şöyle diyor. Katiyen, bu tür sıkıştırmalar varsa, içişleri bakanımız burada, başbakanımız, ben 24 saat telefonlarım açıktır, görüşürsünüz veya atlar gelirsiniz. Benim telefonumun saati yoktur. 24 saat telefonum açıktır. Aynı şeyi de sizden istiyorum. Ben bir valiyi aradığım zaman gece 1’de, 2’de, 3’te ararım. ‘Bu saatte de aranır mı?’ Bunu hi çbir valimin dememesi gerekir. Valinin görevi sabah 9 akşam 6 değil, 24 saat. Aksi takdirde kabile olarak yaşarız.”

Haberin Devamı

‘Yarışa girmeyin’

“Sizlerden ricam, bulunduğunuz illerde bu konuda kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmanızdır. Benim şu tavsiyem; sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum. Sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur. Adil davranalım, zulüm edenleri yerinden alalım. Çünkü onları yerinden almaktır zaten adil davranmak. Almazsak zulme devam olur”

Haberin Devamı

‘Bize ihanet etti’

“15 Temmuz’dan sonra açık ve net gördük, yaşadık. Tek fert kalıncaya kadar, şahsım için söylüyorum, bu mücadeleyi sürdüreceğim. Çünkü ta belediye başkanlığımdan bu yana tanıdığım bu örgüt, ne yazık ki bizlere ihanet etmiştir. Vatana ihanet etmiştir. 15 Temmuz darbesi, 60 darbesinden, 80 darbesinden çok daha büyük dönüm noktasıdır. Diğer darbelerde milletimiz karşısındaki gücün kim olduğunu bildiği için gardını alma imkanına sahipti. FETÖ ile 40 yıl boyunca yavaş yavaş milletin kanına girerek, kanını emerek büyümüş, inancını istismar ederek sinsice her tarafa yayılmıştır.”

‘Proje ürünü’

“Bu yapılar genel olarak hesabi değil, hasbi çalışmalarına rağmen şimdi böyle bir kara dalga, kara bir bulut bunların üzerine gelmiştir. 15 Temmuz darbe girişimine karışan subayların kıdemlilerine baktığımızda, 80’li, 90’lı yıllarda sızdıklarını görüyoruz. Açık konuşmak gerekirse 17-25 Aralık’ta biz bu yapının karanlık yüzünü tamamen gördük ama anlaşılan o ki kimseye meramımızı anlatamadık. Şahsen bunlar terör örgütü dedikçe, karşıdakiler “Terör örgütü dediğiniz silahlı olur, can alır, kan döker” diyorlardı. Milletimiz bizim mesajımızı aldığını gerek mahalli seçimlerde, gerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdi aslında. 15 Temmuz’da ise bu ihanet şebekesi silahlarıyla ortaya çıktı, kan döktü, can aldı. Bunlar sıradan bir projenin ürünü değildi.

Haberin Devamı

Beştepe’de devlet günü

Türkiye’nin Suriye içinde yürüttüğü Fırat Kalkanı harekâtı ile terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlar devlet günü çerçevesinde yapılan görüşmelerde ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti. Basına kapalı kabul, 1 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı da kabul etti. Kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

‘Bizim de bir planımız var’

“Bazı arkadaşlar, dostlar şunu söyledi. ‘Niye cepheyi genişletiyoruz?’ Cephelerin genişlemesi veya daralması, hepsi bir iman meselesidir. Bu ülkede biz askeriyle, polisiyle bir milyon insan besliyoruz. Bütün bunların yanında evelallah bu milletin kendisi ‘ben varım’ dedi 15 Temmuz’da. Sabır sabır sabır, sabrettik. Gaziantep’te beş yaşında, 6 yaşında, sadece genç olarak 29 kişinin şehit olduktan sonra hala birilerinden müsaade mi alacaktık? Şu an Cerablus’ta DEAŞ diye bir şey kalmadı. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Devam edeceğiz, nereye kadar? Onu açıklamayacağız, bizim de kendimize göre bir planımız var. Bu plan, Türkiye’nin sınırlarını güvenceye alma planıdır. Terör koridorunun oluşturulma gayretlerine evet diyemeyiz. Biz bu sınırlarımızı terör koridoru çıkartıp bir barış koridoru haline getireceğiz. Suriye’nin topraklarında zere kadar gözümüz yok. Biz tokluğu gördük.”

Haberin Devamı

Türk ismine yasaklama

Erdoğan, TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin planlayıcısı olduğu ileri sürülen Gülen’in Mısır medyasına verdiği söyleşiye itafen cemaatin 170 ülkede yönetimi ele geçirmeye çalıştığını ileri sürdü. Erdoğan, “Röportajda ne diyor? ‘170 ülkede eğitim, öğretim çalışmaları yapıyoruz’ Bu ne demek? 170 ülkede ülkeyi ele geçirmenin peşindeyiz” dedi. Gülen cemaatine ait okulların tabelalarında “Türk okulları” yazdığını belirten Erdoğan “KHK’yla, bizim bilgimiz dışında Türk, Türkiye ismi varsa bizim yasaklamamız lazım” dedi.