Gazete Vatan Logo

'Rıza Sarraf'ı genel sekreteri yapsın'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken “Rıza Sarraf'ı genel sekreter yapsın. Yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" dedi

'Rıza Sarraf'ı genel sekreteri yapsın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara’da ‘Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye’ etkinliğine katıldı ve daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ASKON toplantısında yaptığı konuşmasında kendisine yönelik sözlerinden haberdar olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu da "Gündemde kalmak için benimle tartışmak istiyor. Onunla tartışmayacağım. Ona itibar kazandıracak olan saraydır, Rıza Sarraf'tır. Onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın. Yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" dedi.

Demek 1150 odası varmış

Gazetecilerin Erdoğan'ın yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 1150 odalı olduğu yönündeki açıklamasını aktarması üzerine Kılıçdaroğlu, "Demek ki bin 150 odaymış. Merak ediyorum acaba bu odaları gezme fırsatı ne zaman bulacak kendisi. Bin 150 odaya kimleri istihdam edecek? 3'üncü dönem milletvekilliğini bitirenler acaba o sarayda görev alacaklar mı?" diye konuştu.

Allahaşkına sormayın

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun annesini kaybeden Selvi Kılıçdaroğlu'nu ziyareti de gazetecilerin gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, “Sare Hanım'a ayrıca teşekkür ediyoruz tabi" dedi. Daha önce yaşadığı bir kayıpta Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın taziyeye gelmediği hatırlatılınca Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Allah aşkına şu Erdoğan ile ilgili bana soru sormayın. O kendisini gündemde tutmak için her şeyi yapıyor. Sarayına kapansın, sarayında otursun. Mesela şuna bakabilir, rüşvet nasıl toplanır? Yolsuzluk nasıl yapılabilir. Anılarını yazabilir.”

Haberin Devamı

‘Yaptıkları gayri milli şuradır’

Milli Eğitim Şurası'nda benimsenen kararları sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bu milli bir şura değil. Gayri milli bir şura. Türkiye'nin geleceğini düşünmeyen, bilimsel yayınları kısıtlayan; çocuklara fizik, matematik, kimya gibi fen dersleri öğrenmesini engelleyen, toplumu geriye götüren bir şura, bu şura. Bizim çocuklarımız yetenekli, yeteneksiz olan siyasetçiler. ÜÇocuklarına gemi alıyorlar. Vatandaşın çocuğunu daha iyi eğitim alması için her türlü engeli çıkarıyorlar" Kılıçdaroğlu bedelli askerlikle ilgili de "Yoksullar için bedel ödenmemesi gerekiyor, biz de buna destek veririz" diye konuştu.

Haberin Devamı