Gazete Vatan Logo

"Reina'da üç terörist vardı, biri kadındı"

Yılbaşı gecesi İstanbul'daki gece kulübü Reina'da gerçekleşen saldırıdan sağ kurtulanlardan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, içeride biri kadın 3 saldırganın olduğunu iddia etti

"Reina'da üç terörist vardı, biri kadındı"

Gazetevatan.com

Al Arabiya'nın aktardığı habere göre, Hassan Khashoggi ve eşinin saldırıdan yaklaşık 40 dakika önce gece kulübüne gitti. "Otelin önerisi üzerinde gittiğimiz Reina'da iki kişilik yer ayırtmıştık. Güvenli olduğu ve önemli kişilerin orada yemek yediği söylenmişti” diyen Khashoggi davul sesine benzer bir ses duyduğunu belirtti.

İlk başta kavga çıktığını zanneden Hassan Khashoggi durumu kontrol etmek için olduğu yerden kalktığını ve bir anda silah sesini duyduğunu söyledi. Khashoggi, eşinin "Çocuklarımı istiyorum, eve gitmek istiyorum" diye bağırmaya başladığını ve kendisinin de "Şimdi cenneti düşünmen gerek" şeklinde cevap verdiğini belirtti.

RASTGELE ATEŞ ETMEDİLER, MÜŞTERİLERİ HEDEF ALARAK VURDULAR

Khashoggi, röportajında 3 saldırgandan birinin kadın olduğunu da iddia etti. Saldırı esnasında birinin, “Bu kadın bizi niye öldürmek istiyor” diye bağırdığını da sözlerine ekledi.

Saldırganların iyi eğitimli olduğunun anlaşıldığını belirten Khashoggi, “Rastgele ateş etmediler, masaların arasında dolaşarak, müşterileri hedef alarak vurdular” dedi.

Haberin Devamı

AKSANLARI ARAP AKSANI DEĞİLDİ

Hassan Khashoggi ayrıca saldırganların aksanlarından Arap olmadığının anlaşıldığını fakat yabancı olduklarını hal böyleyken uyruklarını tanımlayamadığını söyledi. "Ateş çok yoğundu. Polisin gelmesi ya da birinin bizi kurtarması için dua ediyorduk” diye konuştu.

"DEPOYA SIĞINDIK"

Khashoggi daha sonra eşiyle birlikte denize atladıklarını, bir başka Suudi kadının da kendileriyle birlikte suya atlamak istediğini ancak vurularak öldüğünü anlattı.

Birkaç denemeden sonra bir tekne sahibini yaralıları hastaneye taşımaya ikna ettiklerini ancak tekne küçük olduğu için eşiyle birlikte geride kaldıkları söyledi. Daha sonrasında bir depo bulduklarını ve içinde saklandıklarını belirtti.

Khashoggi, daha sonra elçilik veya Türk polisiyle iletişim kurmak için Cidde'deki kardeşiyle irtibat kurarak konumlarını bildirdiğini belirtti.

"Eşim ve ben bir saat kadar beklettik. Devam eden silah seslerini duyabiliyorduk. Aileme son vedamı gönderdim" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saat bekledikten sonra polisin yaklaştığını ve kafasına hedef aldığını gören Khashoggi "Vurmayın! Vurmayın! Şükür Allah'ım! Gelenler Türk Polisiydi!" dedi.