Gazete Vatan Logo

‘Rahmi burada yatan yakışıklı oğlumuz mu’

Halk ozanı Rahmi Saltuk ve eşi Asuman Saltuk, 5’inci kattan düşüp yaşamını yitiren oğulları Baran’ı son yolculuğuna uğurladı. Asuman Saltuk’un, oğluna veda ederken söylediği sözler, törene katılanları ağlattı

Halk Ozanı Rahmi Saltuk ’un Şişli’deki evlerinin 5’inci kat penceresinden düşüp ölen 21 yaşındaki oğlu Baran Saltuk için dün Okmeydanı Cemevi ’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende yakınlarının desteği ile ayakta durabilen anne Asuman Saltuk, sürekli ağladı. Acılı anne, “Rahmi bu tabutta yatan bizim oğlumuz mu? Benim yakışıklı oğlum ne işin var orada” diyerek ağıt yaktı. Cenaze namazının ardından Baran Saltuk’un cenazesi, Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Daha önce uyarmışlar



Saltuk Ailesi’nin yakın dostu, halk ozanı Sadık Gürbüz, olayla ilgili şunları söyledi: “Arkadaşlarının bir kafede konserleri varmış. Onların konserinden dönüyor. Orada bira içmiş. Eve döndüğünde 05.00 sıralarında babasına sarılmış. ‘İyi geceler baba’ demiş. Babası da ‘Oğlum ne gecesi sabah oluyor. Saat beş’ demiş. Baran daha sonra ablasından sigara istemiş. Odasına çekilmiş. Pencere kenarında oturduğunu sanıyorum. Pencerenin kenarı alçak. Baran ’ın boyu 1.85. Daha önce anne-babası ‘Oğlum düşersin ’ diye uyarmışlar. Baran ‘Bir şey olmaz’ demiş. Enerji dolu bir çocuktu.”

Yeni mezun olmuştu

İTÜ Meslek Yüksekokulu Güverte Kaptanlığı bölümünden kısa bir süre önce mezun olan Baran Saltuk ‘un cenazesine, aralarında Edip Akbayram, Arif Sağ, Sadık Gürbüz, Ali Rıza Binboğa, Ferhat Tunç, Pınar Sağ, Ferhat Tunç, Menderes Samancılar, Berhan Şimşek’in bulunduğu, dostları ve yakınları katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze törenine çiçek gönderdi.

Haberin Devamı