Gazete Vatan Logo

‘Rahatsız ediyorsa amacına ulaşıyor’

Adalet Yürüyüşü’ne devam eden Kılıçdaroğlu, “Bizim yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa bu amacımıza hizmet ediyor. Kararlılıkla yürümeye devam” dedi.

‘Rahatsız ediyorsa amacına ulaşıyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ‘adalet yürüyüşü’nün üçüncü gününe, geceyi geçirdiği Kahramankazan ilçesi yakınlarındaki kamp alanından başladı. Yürüyüşe başlamadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bugün adalet yürüyüşümüzün üçüncü günü. Büyük azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Özellikle iktidar kanadından eleştiriler geliyor. Eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz. Eğer bizim yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa bu da bizim amacımıza hizmet ediyor. En azından amacımızı gerçekleştirmek için umarım duyarsız vicdanlar duyarlı hale gelir” ifadesini kullandı.

‘Uzun ince bir yoldayım...’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 3’üncü gününde, toplam 16 kilometre yol kat etti. CHP liderini muayene eden doktorlar günde 18 yerine 16 km yürümesi önerisinde bulundu. Öğleden sonra Kahramankazan’daki Kurtboğazı Barajı mesire bölgesinde yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yönetmen Kürşat Candan, tiyatrocu Fisun Demirel ile sanatçı Melike Demirağ da eşlik etti. Yürüyüş sırasında, Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ ve Sebahattin Ali’nin yazdığı ‘Aldırma Gönül’ şarkısı söylendi.
‘Tutuklanması doğru değil’
Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılması ve Kavurmacı’nın dün İstanbul’da gözaltına alınmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. “Dün bir haber aldım, Ömer Faruk Kavurmacı’nın tekrar tutuklanmasını için bir kararın çıktığı söylendi. Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Asıl olan tutuksuz yargılamadır. Zaman zaman eleştirdik, zaman zaman yargının bu tür kararlarının doğru olmadığını, çifte standart yarattığını ve toplumu ayrıştırdığını ifade ettik. Ben kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece tutuklamaları doğru bulmuyorum.”
İstikamet Kızılcahamam
‘Adalet Yürüyüşü’nü dün saat 16.40’ta tamamlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, akşam Kahramankazan Kent Ormanı mesire alanında konakladı. Ekip bu sabah 08.00’de Kızılcahamam istikametintde yol alıyor.

Haberin Devamı