Gazete Vatan Logo

‘Rahat uyu şehidim intikamınız alındı!’

1997’de TSK’ya ait helikopteri füzeyle vurarak 11 askeri şehit eden PKK’lı Yusuf Doğan etkisiz hale getirildi. Saldırıda şehit olan Binbaşı Hüseyin Güvercin’in eşi Sudiye Güvercin, ‘Bugün bizim bayramımız’ dedi

‘Rahat uyu şehidim intikamınız alındı!’

TSK, 26 Mart’ta Kutu Deresi bölgesinde teröristlerin saklandığı sığınağa operasyon düzenledi. ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler etkisiz hale getirildi. Operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden birinin 1997’de Irak’ın kuzeyindeki operasyonda TSK’ya ait helikopteri füzeyle vurarak 11 askerin şehit düşmesine neden olan, “Ferhat Dersim” kod adlı PKK’lı terörist Yusuf Doğan olduğu belirlendi. 1997 yılında Irak’ta şehit düşen Binbaşı Hüseyin Güvercin’in eşi Sudiye Güvercin, haberi alır almaz mezarlığa koştu. Eşine, “Rahat uyu silah arkadaşların intikamını aldı” diyen Sudiye Güvercin, yaşadığı acıları VATAN’a şu sözlerle anlattı:

‘Bu devlet size bakar’ dedi

“Eşim şehit olmadan 2 ay önce izne gelmişti. O zaman sürekli, ‘Ben şehit olursam bu devlet size bakar, gözüm arkada kalmayacak’ derdi. Belki de hissetmişti şehit olacağını. Kızım Hülya 9, oğlum Barış 6 yaşındaydı. Çocuklarım babalarının şehit olduğunu kabul edemediler. Her gece odalarına kapanıp ağlıyorlardı. Oğlum babasının üniformasıyla yatıyordu. Eşim şehit düştüğünde Hakkari’nin kilit personeli öldürüldü diye PKK’nın bayram ilan ettiğini duymuştum. 20 yıl sonra ben de eşimin mezarına koşarak bayram havasında geldim. Bu da bizim bayramımız. Eşime de ‘Rahat uyu silah arkadaşların intikamını aldı’ dedim.”

Haberin Devamı

‘20 yıldır o katile beddua ediyordum’

Şehit eşi Sudiye Güvercin, “20 yılımın her gününde eşimin katilinin bir yerlerde nefes aldığını bilerek, kim olduğunu sorarak yaşadım. 20 yıl sonra o hainin ölüm haberini aldık. Bir insanın ölümüne sevinilir mi diyebilirler ama ben haberi aldığımda sevindim, rahat bir nefes aldım” dedi.

İkisi de küçücüktü

Binbaşı Hüseyin Güvercin şehit olduğunda kızı Hülya 9, oğlu Barış 6 yaşındaydı. Şimdi 2 kardeş büyüdü, kendi işlerinin sahibi oldu. Sudiye Güvercin, “Çocuklarım babalarının şehit olduklarını bir türlü kabul edemedi” diyor.