Gazete Vatan Logo

'PYD, IKBY'nin siviller için gönderdiği ilaçlara el koydu' iddiası

Suriye Kürt Ulusal Konseyi, IKBY'nin Kamışlı'daki saldırıda yaralanan siviller için yolladığı ilaçlara, PYD'nin el koyduğunu öne sürdü

'PYD, IKBY'nin siviller için gönderdiği ilaçlara el koydu' iddiası

Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesindeki bombalı saldırıda yaralanan sivillerin tedavisi için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) gönderilen ilaçlara, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından el konulduğu öne sürüldü.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PYD, Kürdistan hükümetinin Kamışlı'daki patlamada yaralanan sivillerin tedavisi için kara yoluyla gönderdiği ilaçlara el koydu." dedi.

PYD'nin ilaçları Kamışlı ilçesine yakın bir depoda sakladığını iddia eden Bıro, sivillerin tedavi gördüğü hastanelere ilaç ulaşmadığını ve ağır yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Bıro, örgütün ilaçlara el koyma nedenine ilişkin, "PYD, başkalarının yaptığı tüm yardımları siyasi boyutta ele alıyor. İlaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekirken buna engel oluyor. Her şeyin kendi kontrollerinde olmasını ve kendileri tarafından temin edilmesini istiyor." diye konuştu.

Kürt siyasetçi, ilaçlara el konulmasının yanı sıra ağır yaralı sivillerin IKBY'deki hastanelerde tedavi edilmesinin de engellediğini, yaralıların sevkine izin verilmediğini aktardı.

Haberin Devamı

IKBY Başkanı Mesut Barzani, patlamada yaralanan sivillerin Kürt bölgesinde tedavi edilmesi için gerekli kolaylıkların sağlanması talimatı vermişti.

Kamışlı ilçesinde önceki gün terör örgütü PYD'ye ait bir karargahın yanında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 35'ten fazla kişi ölmüş, 70 kişi ise yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.