Gazete Vatan Logo

‘Provokasyonlara karşı son derece dikkatliyiz’

Adalet Yürüyüşü’nü sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu: 100 kilometreyi tamamladık. Cam mı kırıldı, çerçeve mi kırıldı, trafik mi aksadı? Hayır. Ama tahrik etmeye kalkacaklardır, provokasyonlara bizi alet etmeye çalışacaklardır.

‘Provokasyonlara karşı son derece dikkatliyiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün FOX TV’de katıldığı programda, ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili mesajlar verdi, eleştirileri yanıtladı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“15 Temmuz soruşturmasını yapan cumhuriyet savcısı görevden alındı. Bu savcı niçin görevden alındı? Herhalde sözle görevden alınmıyor, yazıyla alınıyor değil mi? Herhalde. Hangi gerekçeyle bu savcı darbe girişimini soruştururken görevden alındı? Bu sorunun cevabını bekliyorum. Kavurmacı’nın tutuklanması, sonra serbest bırakılması ve sonra da kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle tekrar tutuklanması... Bu hukuk, adalet değildir. Bir kişi potansiyel suçlu olabilir, yargılanabilir, mahkemeye çıkabilir, ifade verebilir. Ama mahkeme kararı kesinleşmeden onun tutuklanmasını doğru bulmayız. Eğer bir adalet yürüyüşü yapıyorsam, sadece Kavurmacı, hapiste olan öğretim üyeleri, hapiste olan erler, askeri öğrenciler için yapmıyorum. Adalet hepimiz için geçerli bir kavramdır.”

‘Tutuklayın diyebilirler’

“(Cumhurbaşkanı Erdoğan) Her iftar sofrasında oturuyor, beni eleştiriyor. Çünkü onun tek gündemi benim. Beni eleştireceğine karşıma çıksana. Bu kısır tartışmalar içine girmek istemiyorum. Hayatım boyunca FETÖ ile hiçbir zaman ne telefonla ne şahsen bir araya geldim. Ama onlar hem telefonda konuştular hem paralar verdiler. Her türlü imkanı verdiler. FETÖ’cülükle benim ne ilgim var? Onların hepsinin ilgisi var. Yeni bir talimat verebilirler, ‘Kılıçdaroğlu’nu da tutuklayın’ diyebilirler, her şeyi yapabilirler. Bunlar vız gelir, tırıs gider.”

Haberin Devamı

‘Beni çok mutlu ediyor’

“Birilerinin çok rahatsız olduğunu da ben gayet iyi biliyorum. Rahatsız olmaları beni çok mutlu ediyor. Onlar da biliyorlar ki bu ülkede adalet yok. Bir milyon da yürüyebilir, 50 milyon da yürüyebilir. Yürümekten bir zarar gelmez. 100 kilometreyi tamamladık. Cam mı kırıldı, çerçeve mi kırıldı, trafik mi aksadı? Hayır. Ama tahrik etmeye kalkacaklardır, provokasyonlara bizi alet etmeye çalışacaklardır. Bu konuda son derece dikkatliyiz. Provokasyonlara kapalıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir şekilde onlarla oturup tartışmayacağız ve müdahale etmeyeceğiz. Komplo teorilerine artık karnımız tok. Biz adalet istiyoruz. Ne yapacaklar, adalet isteyenleri dövecekler mi, öldürecekler mi?”

Haberin Devamı

Her kesimden katılım oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkiisnde geçirdikten sonra dün sabah saat 09.00’da yine yürüyüşe geçti. Yolda bomba arama köpekleri patlayıcı araması yaptı. Yürüyüşün 7’nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte ‘Amirallere Suikast’ soruşturması sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin yakınları da sarı baretlerle Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.
Öğleden sonraki etaba ise usta tiyatrocu Genco Erkal, toplum bilimci, gazeteci ve yazar Emre Kongar ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Yol üzerinde bir grup eski sporcu da Kılıçdaroğlu’nu karşıladı. Türk atletizminin efsane maratoncularından Veli Ballı, Kırkpınar güreşçisi Savaş Yıldırım, milli maratoncu Gazi Aşıkoğlu gibi isimler yürüyüşte yer aldı. Yürüyüş Gerede’nin Sipahiler mevkiinde sonlandırıldı.
'Gökkubeyi dar ederiz’
CHP MYK’sı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu başkanlığında “Adelet yürüyüşü”nün devam ettiği Danişmentler Mevkii’nde yapıldı. MYK sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan şunları söyledi: “Yürüyüş başladı rahatsız oldular. Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladı. Tehdit ederken de savcılara da talimat veriyor. Vermedi mi? ‘Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir’ diyor. Aslında biz biliyor, okuyoruz. ‘Sen yürümekten vazgeç git evinde otur.’ deniyor. Oturmayacağız. Tehdidine pabuç bırakmayacağız. Genel Başkanımıza yönelik atılacak herhangi bir adımda o zaman da söyledik. Şimdi de söylüyoruz gök kubbeyi dar ederiz. Biz hukuka uygun bir yürüyüş yapıyoruz. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayri meşru. Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Şimdi de korkuyorlar.”

Haberin Devamı