Gazete Vatan Logo

'PP Ahmet çetesi'ne rekor cezalar!

51 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

'PP Ahmet çetesi'ne rekor cezalar!

ADANA’da ’PP Ahmet çetesi’ olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 51 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

Pozantı İlçesi’ne bağlı Akçatekir Beldesi’nde öldürülen Şehmuz E. ile ilgili araştırma yapan Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, olayın bir suç örgütü tarafından gerçekleştirildiğini belirleyip çalışmalarını bu yönde sürdürdü. ’PP Ahmet’ lakaplı Ahmet Y.’nin liderliğindeki suç örgütünün kent merkezi, Karaisalı ve Aladağ ilçeleri ile Gaziantep ve Mersin’de de faaliyet yürüttüğünü iddia eden jandarma, çete sorumlularının her bölgede ayrı ayrı kişilerle suç işlediğini ve doğu bölgesinden getirilen uyuşturucuyu sattığını ileri sürüldü. Harekete geçen jandarma ekipleri, Adana, Mersin ve Gaziantep’te 31 adrese operasyon düzenleyip Ahmet Y.’nin de aralarında bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.


İŞKENCE YAPMIŞLAR

Operasyonda, 2 tabanca, 4 av tüfeği, 23 fişek, 48 av tüfeği fişeği, 24 cep telefonu, 2 kesici alet, 41 senet, 6 dizüstü bilgisayar, 1 adet silah üzerine takılan dürbün, 400 gram esrar ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Haraç aldıkları iddia edilen çete üyelerinin vermeyenlere işkence ettikleri, paravan şirketlerle devletin zarara uğrattıkları ileri sürüldü. Zanlılardan 17’si jandarma sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adliyeye çıkarılan 20 zanlıdan 9’u tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.


AĞIR CEZALAR İSTENDİ

Soruşturmasını tamamlayan TMK 10. Maddesiyle görevli Adana Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcılığın yaklaşık 200 sayfalık iddianamesinde, ’PP Ahmet’ lakaplı Ahmet Y.’nin çete lideri olduğu öne sürüldü. Çete mensupları arasında bazı asker ve polislerin de bulunduğunun belirtildiği iddianamede, bu şüphelilerin suç örgütüne yardım ettiği, menfaat karşılığı sahte belgelerle suçu gizleyip suça ortaklık ettiği ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında ’Koray’, ’Gelibolu’, ’Yengeç’ ve ’Ceyhan’ kod adlı gizli tanık ifadelerine de yer verilen iddianamede, şüpheliler hakkında ’adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, konut dokunulmazlığının ihlali, yaralama, uyuşturucu ticareti ve çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne üye olma’ suçlarından onlarca yıla varan hapis cezaları istendi. İddianamenin ilgili mahkemece kabul edilmesinin ardından sanıkların yargılanmasına başlanacak.

Haberin Devamı