Gazete Vatan Logo

‘Portakal bahçesi’nden 50 bin sipariş çıkacak

Portakalbahcem.com, dünyaca ünlü Finike portakalı ve meyve paketleri sunuyor. 16 bin üyesi olan site, geçen yıl % 335 büyüdü. Yılda 25 bin sipariş alan site, bu yıl sipariş sayısını 50 bine çıkarmayı hedefliyor.

‘Portakal bahçesi’nden 50 bin sipariş çıkacak

Finike’de 100 yıldır narenciye üreten bir ailenin mensubu olan Mete Apaydın’ın 2 yıl önce kurduğu portakalbahcem.com, internet üzerinden dünyaca ünlü Finike portakalı ve meyve paketleri sunuyor. 16 bin üyesi olan site, geçen yıl yüzde 335 gibi yüksek bir büyüme gösterdi. Yılda 25 bin sipariş alan ve evlere 80 bin paket gönderen portakalbahcem.com, bu yıl sipariş sayısını yüzde 100 artırıp 50 bine çıkarmayı hedefliyor.

Ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nden sipariş alan sitenin kurucusu Mete Apaydın, “Biz 100 yıllık aile geleneği çiftçilik mesleğini halen daha sürdürüyoruz. Ailemden devraldığım görevi modern teknolojik yatırımlarla ve doğal tarım modelleriyle örtüştürmeye gayret ediyoruz. Finike Portakalı, California

Üniversitesi tarafından dünyanın en leziz portakalı ünvanına, ayrıca Türk patent enstitüsü tarafından da coğrafi işaret tesciline sahip bir ürün-marka aslında. Türkiye portakalının yüzde 7-10’luk bir bölümü Finike’den temin ediliyor. Bu nedenle bizi daha çok sağlıklı beslenmek ve pazarda bulamadığı gerçek Finike portakalını tatmak isteyenler takip ediyor. Biz de bahçelerdeki ürünlerimizi her geçen gün geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mete Apaydın, unutulmuş meyveleri yeniden canlandırmak için de çalıştıklarını anlattı. Apaydın, “Unutulmuş fakat unutulmaması gereken cinsler var. Bunlara örnek olarak; kokulu limon, kırmızı limon, şeker portakalı, Yafa portakalı ve şadoksu sayabiliriz. Bu cinsleri bahçelerimizde yeniden yetiştiriyoruz. Bu sayede narenciyede unutulmuş tatları müşterilerimize sunacağız” diye konuştu.

İsteyene meyve isteyene reçel

Portakalbahcem.com’un 100’ün üzerinde ürünü bulunuyor. Finike’deki bahçelerinde yetiştirilen portakal, mandalina, limon, greyfurt, nar, şadoks, kumkuat, bergamot gibi ürünler hem yaş meyve olarak hem de dilerseniz reçel ve marmelat olarak da sunuluyor. Portakalbahcem.com’da taze taze sıkıldıktan sonra -40 derece şoklanarak üretilen meyve suları ve kurabiye ile muffinler de yer alıyor. Tüm ürünler hiçbir katkı maddesi içermeden hazırlanıyor.

Haberin Devamı