Gazete Vatan Logo
Magazin 'Popstar'ları yoktan var eden adam

'Popstar'ları yoktan var eden adam

Yarışmanın müzik yönetmeni Ahmet Özden'e göre canlı yayında şarkı söyleyebilen Popstar adayları piyasadaki popçulardan daha profesyonel

Gözümüzün önünde yıldızlar doğuyor ve kim bu yıldızları doğuruyor kimse bilmiyor. Popstar yarışmasının asıl starı Ahmet Özden.

Yarışmacıların Ahmet Ağabey diye sevdikler Ahmet Özden tek tek onların sesleri, müzik bilgileri, şarkıları, provalarıyla ilgileniyor, söyleyecekleri parçaların partisyonlarını yazıyor.

Ahmet Özden 7 yaşından beri piyano çalıyor. Beş yıl öncesine kadar Mozart yarışmalarına giren muhafazakar bir klasikçiyken, konservatuarda öğretim görevlisiyken bir gün kendini pop dünyasının içinde buluyor. Yüzlerce albümün orkestrasyonunu yapıyor. Şimdiye kadar Çelik, Aşkın Nur Yengi, Sibel Can, Petek Dinçöz, Seda Sayan'a kadar birçok şarkıcıyla çalışmış Özdenle Abidin'le prova yaparken sohbet ettik.

* Yıldız yaratmak nasıl bir his?
Muhteşem bir şey! Hepsi elime yeni doğmuş bebek gibi geldiler. Şimdi canlı yayında hatasız şarkı söyleyebilen profesyonel şarkıcılar.

* Canlı yayın önemli bir şey mi? Olmaz olur mu? Bugün piyasada çok yetenekli, çok mühim gibi görünen popçuların çok azı canlı yayında şarkı söyleyebilir. Hepsinin onlardan daha iyi olduklarını düşünüyorum. Popstar dediklerimizden daha fazla müzik eğitimi aldılar.

* Orkestra hatalarını kamufle ediyor mi?
Büyük bir hata yapmadılar zaten. Bazen çok çok küçük hataları oluyor. Müzisyenler çok profesyonel, bunu anlayıp mesela bir ölçü ileri gidiyoruz. Canlı yayında bu çok doğaldır zaten.

* Kim size göre elenmeyi hak etmedi?
13 kişi karşıma geldiğinde son dörde kim kalır dediğimde bu isimleri kafamdan geçirmiştim. Elenmesi erken diyeceğim isim Evren oldu.

* Bu yarışmanın önemi ne sizce?
Türk pop müziğini diriltti diye düşünüyorum.

* Sizin için bir kariyer sıçraması oldu mu bu yarışma?
Ben zaten iyi kazanıyordum. Manevi olarak benim için yeri doldurulamaz bir deneyim oldu.

* Sokakta size nasıl davranılıyor?
Çok seviyorlar, teşekkür ediyorlar, iyi müzik dinlettiğimiz için. Geçende de cep telefonuyla konuşurken bir trafik polisi durdurdu, sonra kim olduğumu anlayınca "sesim güzeldir, yarışmaya gireyim mi?" deyip şarkı söylemeye başladı!

İleride Barış ve Bayhan'la çalışırım
* Bayhan için ne düşünüyorsunuz?
Çok özel bir ses. Sürekli bir şey alan bir çocuk. Ritim problemi vardı onu da aştık. Bayhan bence güzel yerlere doğru gidiyor. Dünyada Khaled'ler, Raşit Taha'lar rüzgarlar estiriyor. Bunlar pop olarak değerlendirilmiyor mu? Bayhan neden oralarda olmasın? Tarzlar o kadar birbirine yaklaştı ki. Ben Seda Sayan'a da Çelik'e de aranjman yapıyorum. Dünya arayış içinde. Şimdi Hint rüzgarı esiyor. Neden Türk rüzgarı esmesin?

Siz ilk 13'den kiminle çalışmak istersiniz?
Albümde Barış'ın Serpil'in Ceyda'nın arajmanını yaptım. Barışla çalışmak daha keyifli oldu benim için. İleride Barış ve Bayhan'la çalışırdım. Bayhan'a çok dinamik alt yapılı değişik bir sentez yapardım. Kafasında çok değişik şeyler var.

Hoca'nın gözüyle
Elena: Uluslararası bir şarkıcı olacak.

Bayhan: Çok özel bir stil olacak. Şaşırtabilir!

Aydan: Hoş bir tınısı var. Umutluyum.

Abidin: Pop rock gibi bir tarz yaratacak.

Barış: Tam bir popçu. Çok başarılı olabilir.

Evren: Çok iyi ama biraz daha konsantre olması gerek.

Firdevs: Çok özel bir ses rengi var. Zerrin Özer gibi ayrı bir yeri olabilir.

Haberin Devamı