Gazete Vatan Logo

‘Pokemon GO’ cinayeti

ABD’de Pokemon GO oynarken silahlı saldırıya uğrayan adam hayatını kaybetti. Polis, cinayetin oyunla bağlantısını araştırıyor ayeti.

‘Pokemon GO’  cinayeti

Yayınlandıktan saatler sonra on binlerce telefona yüklenen ve kısa sürede global bir çılgınlığa dönüşen Pokemon GO bu sefer bir cinayet haberi ile gündemde. ABD’nin San Francisco kentindeki turistik bölgede Pokemon Go oynayan 20 yaşındaki Calvin Riley kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Riley tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayetin Pokemon GO ile bağlantısının olup olmadığı en çok tartışılan konulardan biri. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı ancak saldırgan veya saldırganların motivasyonuna dair henüz bir bulguya rastlanmadı. Geçtiğimiz haftalarda Pokemon GO’nun popülaritesi resmiyet kazanmış, 1990’ların fenomen çizgi filminden esinlenilerek yaratılan oyun Apple’ın uygulama marketi App Store’da tarihin en çok indirilen uygulaması olmuştu.

Pokemon Go’nun Game of Thrones versiyonu çıkıyor

Japon teknoloji devi Nintendo, son günlerin popüler oyunu Pokemon Go’nun sevilen dizi Game of Thrones (Taht Oyunları) temalı versiyonunu da çıkaracağını duyurdu. George R. R. Martin’in aynı adlı kitap serisinden uyarlanan Game of Thrones, ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip.

Haberin Devamı