Gazete Vatan Logo

‘PlayStation’ı hack’ledik’

Kullanıcılar PlayStation’ın online mağazasına girmekte zorlanıyor. Bu sorunun sistemin siber saldırıya uğraması yüzünden gerçekleştiği iddia ediliyor.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan PlayStation’ın online mağazasının bir grup bilgisayar korsanının saldırısına uğradığı iddia ediliyor.

‘Lizard Squad’ isimli hacker grubu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sisteme siber saldırı düzenlediğini duyurdu. Bunun üzerine Japonya merkezli Sony’den bir açıklama geldi.

Kullanıcılarının PlayStation’ın online mağazasına girmekte zorluk çekmesi üzerine resmi bir açıklama yayınlayan Sony, kullanıcıların yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

PlayStation’ın online mağazasındaki sorunun bir siber saldırı sonucu oluşup oluşmadığı hakkında yorum yapmaktan kaçınan şirketin film departmanı da geçen ay hack’lenmişti.

Geçen ay gerçekleşen siber saldırının ardından Sony’nin yapımcılığını üstlendiği 5 film vizyon tarihlerinden önce internete sızdırılmıştı.

Haberin Devamı