Gazete Vatan Logo

‘PKK silah bırakmak için gelen fırsatları tepti!’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Bize yapılan ’Operasyonlar dursun, şu yapılsın bu yapılsın’ türü çağrıların doğru adresi terör örgütüne silah bırakma çağrısıdır”

‘PKK silah bırakmak için gelen fırsatları tepti!’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dünkü basın topantısında, “Cumhurbaşkanımızın 2016 programı da yoğun bir tempo ile devam edecektir. Kendisinin koşturan, terleyen cumhurbaşkanı tanımına layık performans 2015 yılında gösterildi, 2016’da bundan çok farklı olmayacak” dedi.

Çağrılar örgüte yapılsın

Terörle mücadeleye dair de mesajlar veren sözcü Kalın, “Zaman zaman bize yapılan ’çatışmalar dursun, operasyonlar durdurulsun, şu yapılsın bu yapılsın’ türü çağrıların doğru adresi ’terör örgütüne silah bırakma’ çağrısıdır” diye konuştu. Kalın, sürecin geleceğinin bundan sonra terör örgütü PKK’nın silahlarını tamamen koşulsuz bırakmasına bağlı olduğunu da söyledi ve şöyle devam etti: “Maalesef terör örgütü silah bırakmak için önüne gelen pek çok fırsatı tepmiştir. Zemin oluştuğu halde silahı bırakıp bu anlamsız savaşı bitirtmek yerine tek bildiği şey teröre sarılmayı tercih etmiştir. DAİŞ terörü vahşettir. PKK terörü direniştir tarzı terör güzellemelerine hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. Terör terördür.”

Haberin Devamı

Kalın, Erdoğan’ın kaymakamlara “Gerekirse mevzuatı bir kenara koyun” demesiyle ilgili ise şunları söyledi:

‘Mevzuat’ izahı

“Özellikle son aylarda Doğu ve Güneydoğu’da belli belediyelerin ne tür yasa dışı faaliyetler içinde olduğunu biz gördük. Bunu yasal çerçeveye, kılıfa uydurmaya çalışıyor olabilirler. Ama bu hendeklerin çukurların hangi makinalarla ne tür imkanlarla kazıldığı artık herkes tarafından biliniyor. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı doğrudan bununla ilgilidir, yani devletin verdiği imkanları devlet aleyhine kullanmaya çalışanların önüne geçmek amacıyla yapılmış bir çağrıdır. Devlet elbette tedbir almak zorundadır. Yasa dışına çıkmak gibi bir durum söz konusu değil.”

Görüşme hazırlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Leyla Zana ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soruya Kalın, “Özel kalemler şu anda takip ediyorlar. Zannediyorum hem Cumhurbaşkanımızın hem Leyla hanımın kendisi şu anda yurt dışındaymış. Programlarının uygun olduğu bir zamanda bu randevunun kabulün gerçekleşmesi için arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı