Gazete Vatan Logo

`PKK metropollerde saldırı planlıyor'

Osman Öcalan'ın teslim olan sekreterinden şok itiraflar

TERÖR örgütü PKK'nın dağ kadrosunda 10 yıl silahlı faaliyet yürüttükten sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve PKK'nın Kandil dağındaki kamplarında Osman Öcalan'ın sekreterliğini yapan Y.A. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Y.A. güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulundu.

PKK'dan kaçtıktan sonra geçen ay Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan kadın PKK'lı Y.A. hakkında`örgüt üyesi olmak'tan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kendisini örgütün dağ kadrosuna o dönem Bursa Cezaevi sorumlusu olan ve halen Almanya'da tutuklu bulunan örgütün Avrupa sorumlularından Muzaffer Ayata'nın gönderdiğini belirten Y.A., önemli itiraflarda bulundu. İstanbul'da bir tekstil fabrikasında ütücü olarak çalışırken, cezaevinde tutuklu bulunan kuzenini ziyarete gittiğini söyleyen Y.A., şunları anlattı:



"Her ziyarete gittiğimde cezaevinde kalan Muzaffer Ayata da bizimle görüşerek örgüte katılmamı istiyordu. Muzaffer Ayata, Romanya üzerinden örgüte katılmamı istedi ve bana bir telefon numarası verip Romanya Havaalanı'nda beni karşılayacaklarını söyledi. Romanya'nın başkenti Bükreş Havaalanı'na gittiğimde Ayata'nın numarasını verdiği Cihan adlı kişi beni karşıladı. Burada bir örgüt evinde kaldıktan sonra Bulgaristan'a, ardından Yunanistan'ın Selanik ve Atina kentlerine gittik. Burada örgüt kampında 1 yıl eğitim aldım, eğitimleri Güneydoğu'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucu sağ bacağı diz kapağından kesilen Deniz adlı kişi veriyordu. Kampın etrafında Yunanlı köylülere ait evler de vardı. Eğitimi tamamladıktan sonra uçakla Rusya'ya gönderildim. Moskova'ya 3 saatlik mesafede bulunan ve Kürtköy adı verilen kampta bir süre kaldıktan sonra uçakla İran'ın Tahran şehrine, buradan da Urmiye'ye geçerek dağ kadrosuna katıldım."

`YARALI PKK'LILARA HEMŞİRELİK YAPTIM'

Kuzey Irak'daki Kandil Dağı'na geçip Dolaayşe, Dolahırparve, Şehit Harun, Şehit Ayhan, Hınere, Kalatuka, Surede ve Dolakoge kamplarında bomba ve kalaşnikof eğitimi aldığını kaydeden Y.A., itiraflarına şöyle devam etti:

"Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği notları broşür haline getirip kamplara eğitim amaçlı gönderiyorduk. Duran Kalkan beni Türkiye kırsalına göndermek istedi, ancak ben karşı çıktığım için soruşturmaya alındım ve 1 yıl ideolojik eğitime alındım. Ardından örgütün kadınlar partisi olan Kürdistan Özgür Kadın Partisi (PAJK) içinde görev aldım. Surede Kampı'ndaki örgüt hastanesinde yaralılara hastabakıcılığı yaptım. Patlayıcıların tamamı Irak'taki işbirlikçiler ve silah tüccarlarından temin edilir. Örgütün patlayıcı konusunda sıkıntısı yoktur. Kamplar arasında ve başka ülkelerle haberleşme internet üzerinden sağlanır. İnternet adresleri PKK'dan kaçan ya da teslim olan biri olduğunda hemen değiştirilir."

SÜLEYMANİYE'DE ÇOCUK BAKICILIĞI YAPMIŞ

Terör örgütü PKK'nın yürütme konseyi üyelerinden `Topal Nasır' kod adlı Faruk Bozkurt'un Abdullah Öcalan'ın 1999 yılındaki Kuzey Irak'a geri çekilme talimatına karşı geldiği için Kandil Dağı'nda öldürüldüğünü anlatan Y.A. pişmanlığını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Örgüt, önümüzdeki dönemde askeri birlikler ve metropollerde halkın yoğun yaşadığı bölgede bombalı saldırılar düzenlemeyi planlıyor. Ben göz rahatsızlığım nedeniyle Irak'ın Ranya kasabasına gittim. Burada bir şahsın evine sığınarak yardım istedim. Sonra Talabani peşmergelerine teslim oldum. Sonra oturma izni aldıktan sonra Süleymaniye şehrinde Iraklı bir doktorun çocuğuna bakıcılık yaptım, bir mobilya atölyesinde ve turizm acentasında çalıştım. Benden önce örgütten kaçan bir arkadaşımdan Kahramanmaraş'taki bir komutanın telefon ve adresini alıp irtibat kurdum. Beni teslim olmaya ikna edince geldim. Pişmanım."

Haberin Devamı