Gazete Vatan Logo

"PKK, Kars üzerinden Karadeniz'e açılma hesabı yapıyor"

"PKK, Kars üzerinden Karadeniz'e açılma hesabı yapıyor"

Kars Valisi Rahmi Doğan, güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonlarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "PKK terör örgütü, Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yapıyor. Kars, onların hesabının önleneceği, engelleneceği bir alan olduğu için bizim bu bölgeyi iyi tutmamız lazım." dedi.

Vali Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası söz konusu örgüte yönelik Kars'taki soruşturma kapsamında 777 kişinin açığa alındığını ifade ederek, darbe girişimiyle ilgili çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Kars ve Sarıkamış'taki tugayların darbe girişiminde bulunması sebebiyle operasyonların öncelikle bu iki tugayda ardından diğer kurum ve kuruluşlara yoğunlaştığını anlatan Doğan, kentte halen gözaltına alma ve soruşturmaların sürdüğünü dile getirdi.

Doğan, Kars'ta askeri alanda düzenlenen operasyonların sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Bizdeki 2 tugayın darbe girişimine karışması sebebiyle gündemimiz yoğundu. 2 tugayın soruşturması bir hayli uzun sürdü, bunların da yüzde 95'i tamamlandı, artık ifadelerden yola çıkılarak yeni kişilerin tespiti yapılıyor. Ama büyük oranda operasyonların askeri kanadı tamamlandı. Şu anda diğer kamu ve kuruluşlarındaki FETÖ ile ilgili soruşturmalarımız devam etmektedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bu kişilerden İncil çıkması ilginç"

Soruşturmada önemli detaylara ulaştıklarını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki FETÖ'ye yönelik operasyonların benzeri Kars'ta da devam ediyor. İlimizde de Türkiye'deki operasyonlara benzer, paralel bir gelişme oldu, enteresan olan 4 İncil bulundu. Bunlar şu anda kaçak olan bir hakimin, örgütün 'Kağızman imamı'nın ve 2 binbaşının evinden çıktı. Bu kişilerden İncil çıkması ilginç. Yine Türkiye genelinde yakalanan dolarlar Kars'taki operasyonlarda da bulundu."

"PKK terör örgütü Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yapıyor"

Vali Doğan, bir yandan FETÖ bir yandan da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bölgemiz PKK terör örgütünün ilgi alanında olan bir bölge ve biz bu süreçte PKK operasyonlarını hiçbir zaman durdurmadık, hem Kağızman'daki jandarma taburumuz ve Sarıkamış'taki komando tugayı hem de Kars'taki 14. Mekanize Tugayı ile emniyet güçlerimizle bizim koordinemizde PKK terör örgütü operasyonları devam ediyor. PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarımız devam edecek. PKK terör örgütü Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yapıyor. Kars onların hesabının önleneceği, engelleneceği bir alan olduğu için bizim bu bölgeyi iyi tutmamız lazım. Askeri birliklerimiz, jandarmamız, emniyet kuvvetlerimiz teyakkuz halinde ve planlamış olduğumuz operasyonlarımız tüm hızıyla devam ediyor."

Doğan, darbe girişimiyle hem FETÖ hem de PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Hem PKK hem de FETÖ üyeleri görmüş olmalıdır ki bu memleket, bu devlet bu tür operasyonlarla yıkılacak yok edilecek bir devlet, millet değildir. Bunu devlet olarak biz gösterdik, millet olarak bunu Türk milleti göstermiştir. Bir an önce bu faaliyetleri sonlandırıp, bu tür eylemlerini bitirip sistem içerisinde kendilerinin de gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim olmalarını bekliyoruz. Bu tür eylemlerle Türkiye Cumhuriyetinin yıkılamayacağını kendileri de görmüş oldu, Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı