Gazete Vatan Logo

‘PKK ile PYD eşittir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece Afganistan’dan İstanbul’a dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, şunları söyledi:

BUNDAN İLERİSİ OLMAZ: (Abdullah Öcalan’ın statüsü) İnsani şartların iyileştirilmesine yönelik yapılması gereken her şeyi bu devlet yapmıştır. Daha ilerisi zaten olamaz. Kalkıp özel villa tahsis edilecek hal yok. Sağlık noktasında tedavi falan her şey aksatılmadan yapılıyor.

KANDİL AYRI İMRALI AYRI HAVADA: Başmüzakereci, vesaire gibi böyle bir şey; Bunlar çok büyük tehlike, büyük yanlış. Son zamanlarda bir şeyler değişti. İmralı farklı bir havada, dağ farklı bir havada, Parlamento’daki temsilcileri farklı bir havada, böyle bir ayrışmanın olduğu yerde ülkemi karıştıranların hali de ortada.

PYD VE PKK EŞİTTİR: Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o ? PYD’ye silah desteği vermek ve IŞİD’e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO’da beraber olduğumuz Amerika’nın böyle bir desteği, açıktan söyleyerek bizden ’evet’ yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, ’evet’ diyemeyiz.

Haberin Devamı

RAHATSIZ OLURUM: Kalkıp ’PYD’ dendiği zaman, ciddi manada 77 milyonun sorumlusu olarak rahatsız olurum. Kobani’den ülkemize gelenlere kapımızı kapamadık. Daha ne yapacaktı bu iktidar?

Belgeleri vermeye başladılar
(Paralel yapı’nın Milli Siyaset Belgesi’nde yer alacağı konusu)
“Bu ay yapılacak MGK toplantımızda ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar gündemimizde yerini alacak. Yargıda atılacak olan yeni adımlar var.. Şu ana kadar birçok belgeyi veremeyen insanlar artık o belgeleri vermeye başladılar. Yargı daha farklı adımları atacaktır.”