Gazete Vatan Logo

'Pişmanım' dedi tahliye oldu!

Adana'da çantasını gasp etmeye çalıştığı 42 yaşındaki Yüksel Kanlı direnince yerde sürükleyip yumrukladığı iddiasıyla yargılanan 18 yaşındaki Erkan Birgül, savunmasında pişman olduğunu söylemesi ve kadının şikayetçi olmaması nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Geçen 16 Ocak’ta merkez Seyhan İlçesi’ndeki Yenibaraj Mahallesi’nde bulunan Dilberler Sekisi’nde yürüyen Yüksel Kanlı’yı takip eden Erkan Birgül, peşinden koşup kolunda asılı bulunan çantasını almak istedi. Çantasını vermemek için Yüksel Kanlı direnince, Erkan Birgül tarafından yere düşürülüp sürüklendi. Çantayı alamayan Erkan Birgül, bağırıp yardım isteyen kadının gözüne yumruk atıp çantayı alarak kaçtı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis aldığı eşkal bilgileri doğrultusunda 10 dakika sonra Erkan Birgül’ü saklandığı yerde yakaladı. Adliyeye sevk edilen Birgül tutuklandı.

’OLAYI HATIRLAMIYORUM’

Erkan Birgül, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yağma suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle karar duruşmasına çıktı. Olayı tam hatırlamadığını öne süren Birgül, "Gözümü açtığımda etrafımda polisler vardı. Böyle yüz kızartıcı bir suç işlediğim için çok pişmanım. Ben sadece bir bayan çığlığı hatırlıyorum. Vurduğumu hatırlamıyorum. Psikolojik tedavi görüyorum. Pişmanım tahliyemi istiyorum"dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Haberin Devamı

Yüksel Kanlı ise duruşmada Erkan Birgül’den şikayetçi olmadığını belirterek, "Evime doğru giderken birisi arkamdan kafama vurmaya başladı. Başında bere vardı yüzünü de atkı ile kapatmıştı. Beni itince yere düştüm. Sonra da gözüme yumruk vurup çantamı alıp kaçtı. 1 kişinin onu kovalamaya başladığını fark ettim. Arkasından koşan çocuk yanıma geldi. Gaspçıyı yakalayamadıklarını ama kaçarken attığı çantayı getirdiğini söyledi. Eşyalarım alınmamıştı" dedi.

Mahkeme heyeti, Birgül’ü yağma suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Birgül’ün, olaydan pişmanlık duyması ve Yüksel Kanlı’nın şikayetçi olmaması nedeniyle mahkeme heyeti, cezayı 3 yıl 6 ay hapse düşürerek tahliye etti.