Gazete Vatan Logo

'Peşmergeleri tedavi etmeye hazırız'

'Peşmergeleri tedavi etmeye hazırız'

Almanya Sağlık Bakanı Yardımcısı Ortwin Schulte, terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşta yaralanan 36 Peşmergeyi tedavi ettiklerini belirterek, bu sayının arttırılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle iletişim halinde olduklarını belirtti.

Peşmergelerin tedavi konusunu görüşmek üzere 2 gündür Irak'ta bulunan Schulte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY Sağlık Bakanı Rekeft Muhammet Reşit ve diğer yetkililerle de bir araya geldiğini belirterek, "Şu ana kadar 36 yaralı Peşmergeyi Almanya'da tedavi ettik. Bu sayıyı arttırmak için Kürdistan bölgesindeki yetkililerle görüşme halindeyiz" dedi.

Irak'ta ve komşu ülkelerde tedavi imkanı bulamayan Peşmergeleri kısa sürede Almanya'ya sevk ettiklerini ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktaran Schulte şunları kaydetti:

"Alman hükümeti, Kürt bölgesine ve Peşmerge güçlerine her zamankinden daha fazla yardımcı olmak istiyor. DAEŞ'e karşı savaşta yaralanan Peşmergelere yardımcı olmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Ayrıca Almanya'dan buradaki doktorları ve sağlık çalışanlarını eğitmek üzere uzman ekipler getiriyoruz. Kürdistan bölgesinden de Almanya'ya götürdüğümüz doktorlara özel eğitimler veriyoruz."

Haberin Devamı

Schulte, IKBY'nin yaşadığı krizler sebebiyle Almanya'dan yardım talebinde bulunduğunu, önümüzdeki süreçte de bölgeye sağlık malzemeleri ve ekipmanları göndereceklerini dile getirerek, "Kürdistan bölgesi, DAEŞ'le yaşadığı savaş nedeniyle ciddi krizlerle karşı karşıya. Sığınmacı krizi, ekonomik kriz ve sağlık krizi bölgeyi etkiliyor. Bu nedenle Almanya'dan yardım talebinde bulunuldu" ifadelerini kullandı.