Gazete Vatan Logo

‘Pazar akşamı Avrupa sesimizi tam duyacak’

Ordu ve ardından Giresun’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde Avrupa ülkeleri vardı. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Kasetle geldi CD ile gidecek” ifadesini kullandı.

‘Pazar akşamı Avrupa sesimizi tam duyacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ordu ve Giresun’da mitingler düzenledi. “16 Nisan’dan sonra Türkiye terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere karşı daha güçlü çıkacak. 16 Nisan’dan sonra Türkiye de artık belirsizlik dönemleri yaşanmayacaktır” diyen Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

‘Devlet kurdurtmayız’

“Türkiye’ye ihanet eden taş kesilir. Bu milletin ahını alanlar 16 Nisan’da taş kesilecek, sandığa gömülecektir. Ülkemiz içeride ve dışarıda birçok tehdit ile karşı karşıyadır. PYD ve DEAŞ vardı, bunlara sürpriz lazımdı. ÖSO ile beraber girdik. El Bab’a indik, orayı da temizledik. Şimdi Münbiç’i konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu soruyor ne işimiz var? Ne işimizin olduğunu öğreneceksin, biraz daha sabret. Ne PYD’yi, ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, ‘devlet kuracaklar mı?’ Haşa... Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin.”

‘Ben ne yaptım bunlara’

“Batıdakiler Türkçeyi öğrendiler, bayağı ilerleme var. Beğinirsin, beğenmezsin Erdoğan’ı. Bunlara bir cevap vermek gerek mi? İnşallah Avrupa pazar akşamı sesimizi tam duyacak. ‘Bu ülke uğraşılacak bir ülke değil’ diyecekler. Türkiye artık eski Türkiye değil, bunu öğreteceğiz. Avrupa liderlerinin Vatikan’da ne işi var? Gittiler Papa’nın karşısında ip gibi dizilip Papa’nın vaazını dinlediler. Sonra ülkelerine gidip uygulamaya geçirdiler. Birçok Avrupa ülkesinin 16 Nisan halkoylamasıyla ilgili takındıkları tavır ortada. Bugün bütün Avrupa dergilerinde bu kardeşinize saldırıyorlar. Ben ne yaptım bunlara? Ne yaparlarsa yapsınlar Avrupa’nın yüzündeki makyayaj dökülüyor. İslam karşıtı olduklarını göstermeye başlıyorlar. Müslümanlara tahammülleri yok.”

Haberin Devamı

Gazi Sabri’yi tanıttı

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 2 tankın altına yatan 35 yaşındaki Sabri Ünal’ı da konuşma yaptığı platforma davet etti. “Sabri 15 Temmuz gecesinin önemli bir gazisi. Bu Sabri enteresan bir delikanlı” diyen Erdoğan şunları söyledi: “İlahiyat mezunu, nevi şahsına münhasır. 6 yaşında bilgisayara başlamış. O gece Boğaz Köprüsü üzerinde birinci tank geliyor, kendisini tankın altına atıyor. Sonra ikinci tankın altına girince yara alıyor. Arka arkaya ameliyatlar geçiriyor. Şimdi Sabri benim dava arkadaşım. Sabriler bizim iftiharımızdır.” Erdoğan’ın konuşması sırasında Sabri Ünal’ın gözyaşlarını tutmakta zorlandığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Kontrollü oturma devri’

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda öyle yalanlar söylüyorlar ki insanın aklı hafsalası almıyor. Bir bakıyorsunuz Rakka’ya Münbiç’e neden girmiyorsunuz diyor. Sonra Suriye’de ne işiniz var diyor. Bir bakıyorsunuz Hollanda ile ilişkiler kesilmeli diyor. Sonra Avrupa ile niye kavga ediyorsunuz diyor. Yeni sistemde sürekli seçim kaybedip koltukta kontrollü oturma devri bitiyor. 25 günde bir 2 ayda bir yok öyle bir şey. Bu pazar gününden sonra Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. 7 seçim kaybetti buna rağmen koltukta oturmaya devam ediyor. Kasetle geldi başka bir kasetle gidecek, şimdi kaset yok CD ile gidecek.”