Gazete Vatan Logo

'Partimizden ihanet edenler oldu'

'Partimizden ihanet edenler oldu'

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da yeni mtro hattı açılış töreninde konuştu.Erdoğan, AK Parti kapatılabilir diyen Mümtazer Türköne'ye sert çıktı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hedefimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. 2004 yılında sadece 45 km olan raylı sistem uzunluğunu bugün 141 km'ye ulaştırdık.

Marmaray gibi dünya çapında bir projeyi hizmete açtık. Boğazın altından araçların geçiş yapabileceği projenin de önümüzdeki yıl açılışını yapacağız.

Raylı sistem uzunluğunu 2019 yılında 420 km'ye çıkarma hedefine yaklaşıyoruz. Bugün temelini atacağımız hatla birlikte inşaatı devam eden metro hatlarının uzunluğu 110 km'ye ulaşmış bulunuyor.

CHP'ye sorun kaç KM metro yaptılar? Başladıkları bir metro vardı, başladıkları yerde kaldılar. Onlar sadece temel atmışlardı. Para bile bulamıyorlardı. 2.5 milyar dolar borçla devralmıştık İstanbul'u. Şu anda temelini attığımı 18 KM'lik metro hattı İstanbul'daki metro zincirinin sadece yeni bir halkasıdır. Bu metro hattı Mecidiyeköy'deki mevcut metro hattıyla entegre olacak.

MECİDİYEKÖY MAHMUTBEY ARASI 27 DAKİKA

Günde 1 milyon kişinin yararlanabileceği bu hattın devreye girmesiyle Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 27 dakikaya düşecek.

İzmir'de bugün modern depolama yok. Çünkü orası da AK belediyeye muhtaç. İnşallah İzmirimizde de modern depolamaları İstanbul'daki gibi yapacağız. Bu iş bizim işimiz.

Susuzluk yine o yıllarda İstanbulumuzda ne durumdaydı? Bidonlarla gidip su alıyorduk. Yollarda yürüyebiliyor muyduk?

Belediye başkanlarımız aynı aşkla hizmet vermeye devam ediyor. Şimdi inşallah 39 belediyemizde sandıklardan çıkalım ve İstanbul'un geneline aynı şekilde hizmet verelim. 30 Mart'tan sonra bu hizmetler daha da artarak devam edecek. Çünkü İstanbul'a yapacağımız daha çok iş var.

ONLAR GETİRDİLER ONLAR ALIRLAR

Üçüncü havalimanını hizmete açıyoruz. Bir paralel yapı çıktı ortaya. Bu paralel yapı bir kısmı yargıda, bir kısmı emniyette işbirliği yapmak suretiyle iş adamlarımıza yönelik adımlar attılar. 3. havalimanının maliyeti 42 milyar dolar. Beş firma ortak bu ihaleyi aldılar. Devlet olarak biz buraya para ödemeyeceğiz. Bu beş firma 20 yıl burayı çalıştıracak. Devlete buradan ödemeler yapacak. Şimdi kalkıyor bu ana muhalefetin genel müdürü bu ortaklardan bir tanesinin grup toplantısında adını vererek diyor ki başında bulunduğu sivil toplum örgütünden ayrılması lazım. O girişimcimiz oraya ne devletin ne de senin atamanla gelmedi, oranın üyelerinin oylarıyla geldi. Onlar getirdiler onlar alırlar.

HASTANELERİN HALİNİ HATIRLAYIN

Demokrasi mücadelesi budur. Bu adam demokrasi bilmiyor ki... İşine gelen yerde bakıyorsunuz emirler alıyor, talimatlar alıyor. Bunlar zaten sandıkta netice alamayınca sokaklara çıkıyorlar. Bunlar sandıkta netice alamadıkları için Menderes'i ipe götürdüler. Şimdi de paralel yapılanma ile çalışıyorlar. Ne kadar çabuk dost oldunuz. İşte biz bu ülkede taş üstüne taş koyanların yanındayız. Bu CHP'nin genel müdürü taş üstüne taş koymadığı gibi bir zamanlar SSK'nın genel müdürüydü. Hastanelerin halini hatırlayın.

Bütün mesele taş üstüne taş konulmasın. Attıkları adım bu. Marmara'nın altından iki tüp üst üste... Marmaray'ın açılışını yaptık. Şu anda Marmaray'dan geçenlerin sayısı günlük 150 bine ulaştı. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Kanal İstanbul'u yapacağız. Çok kısa zamanda ihalesini yapıyoruz. Boğazı çevre tehlikesinden kurtaracağız. Etrafında kuracağımız yeni şehirlerle İstanbul'a yeni bir kimlik kazandıracağız.



PARTİMİZ İÇİNDEN İHANET EDENLER DE ÇIKTI

Bu paralel devletin uşaklarından bir tanesi çıkmış 'AK Parti kapatılmalıdır' demiş. Önüne de 'prof.' koymuşlar. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız. Biz bu ülkede partilerin kapatılmasına karşı duran tek partiyiz. Ne yazık ki partimizin içinden ihanet edenler de çıktı. 330'u bulamadığımız için anayasa değişikliği paketine parti kapatmayı engelleyen madde giremedi. Çetelerle, provokasyonlarla, yalanla, iftira ile üzerimize geldiler. Bu yola besmele ile, dua ile çıktık. Milletle yürüyoruz.

Önce Gezi Parkı dediler, sokakları ateşe verdiler. Günlerce Türkiye'yi huzursuz ettiler. Ama siz Kazlıçeşme'de 1.5 milyon gerekli dersi verdiniz.

MİLLİ İRADEYİ HEDEF ALIYORLAR

17 Aralık'ta yine düğmeye bastılar. Türkiye ekonomisini hedef aldılar. Milli kurumları hedef aldılar. Milli Birlik ve Kardeşlik projemizi hedef aldılar. Bir yıldan fazladır şehit geliyor mu? Bunlar şehitlerimizin üzerinden prim yapmaya alıştılar. Şimdi de rüşvet ve yolsuzluk iftirası atarak, internetteki düzenlemeyi bahane ederek milli iradeyi hedef almaya başladılar.

Hükümeti yıpratmaya çalışanlar kimler? Yolsuzluk ve rüşvet iddiasını dillerinden düşürmeyenler kimler? Yolsuzluk karşısındaki en büyük güç bugüne kadar biz olduk. Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor.

TÜSİAD SEN GİT İŞİNE BAK

TÜSİAD'a bak ya.. Sen git işine bak! Bu iktidar döneminde kazandığınızı hiçbir şekilde kazanamadınız. Ama bizden gayri meşru isteklerinizi önceki iktidarlardan aldığınız gibi alamazsınız. Her zaman olduğu gibi bu işin içinde medya kuruluşlar var. CHP var, MHP var. Ama bu sefer yeni bir örgüt var. Kökü dışarıda olan bir örgüt, Türkiye'deki saf, temiz kardeşlerimizi kullanarak, arkasına aldığı uluslararası çevrelerin desteğiyle, CHP'yi MHP'yi parmağında oynatıyor. Bunların tek derdi AK Parti'yi yıpratmak. Türkiye yara almış bunlar için önemli değil.

Ey CHP senin bu paralel örgütle ne işin olur? En büyük tehlike olarak gören sen değil miydin? Bu paralel örgütün başını sahtekarlıkla suçlayan sen değil miydin? Peki şimdi size ne oldu? Nasıl oldu da aynı yolun yolcusu oldunuz? Sizi birbirinize yoldaş yapan ne? CHP bu örgütün tabanından oy alabileceğini zannediyorsa fena halde yanılıyor. O samimi, o temiz insanlar bu yapılanlardan çok rahatsızlar.

PARALEL ÖRGÜT CHP'Yİ ELE GEÇİRDİ

Bu paralel örgüt CHP'yi ele geçirmiş olabilir. Bu çirkin ittifaka benim samimi kardeşlerim destek vermez. yanlış hesap başta İstanbul'dan dönecek.

Biz internette özel hayatın gizliliğini ihlal eden görüntülere karşı bir düzenleme yapıyoruz. Bu paralel yapının yönetimi bu düzenleme karşı çıkıyor. Sayın Baykal ile ilgili görüntüleri servis eden de bu yapıydı.

Haberin Devamı