Gazete Vatan Logo

‘Parlamento sözünden kasıt ayrılma değil’

Başka bir parlamentoda çalışma yapabileceklerini ifade eden HDP lideri Demirtaş, kastettiğinin bölünme veya ayrılma olmadığını söyledi

‘Parlamento sözünden kasıt ayrılma değil’

Almanya’da, Tuncelili İsmail Özden’in orta siklet kıtalar arası boks karşılaşmasını izlemek için bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıkları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanlığını bırakması ile ilgili PKK ile aynı çizgide yayın yapan Med-Nuçe televizyonuna dün akşam canlı yayında değerlendirdi.

‘Halk mecbur değil’

Demirtaş, HDP’nin parlamentoda olmasının yapılmak istenen darbenin önündeki en büyük engel olduğunu, MHP ne kadar destek verirse versin, Meclis’te HDP’nin varlığının nihayete erdirilmek istendiğini söyledi. Dokunulmazlıkları kalktıktan sonra milletvekillerinin tutuklanması ve cezaevlerine konulması durumunda ise bu defa kendilerinin yeni kararlar alma arifesine gireceklerini söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Her şeyi tartışabiliriz. Yani parlamento kendini bile savunamayacak duruma gelirse, biz dışarıdan parlamentoyu dışarıdan savunacak her şeyi yaparız. Geçen grup toplantısında söyledim. Halk tek bir parlamentoya mecbur ve mahkum da değil. Bundan kast ettiğimiz bölünme ve ayrılma değil. Bölgesel ve yerel parlamentolarda kendi idaresini ortaya koyabilir. Sadece Kürdistan’da değil, İstanbul’da da İzmir’de de bizim seçilmiş halk temsilcilerimiz, vekillerimiz her yerde var. Ve bu parlamentoları biz meşru olarak görürüz ve halk meclislerini meşru olarak görürüz ve oralarda çalışmaya devam ederiz ve bunu mücadele merkezleri haline getiririz. TBMM’nin kapısı bize kapalı ise ve halkımız bize başka bir kapı açmak istiyorsa ’başka bir parlamentoda çalışmalarınızı yapın’ derse bu yapmaktan çekinmeyiz.”

Haberin Devamı