Gazete Vatan Logo

‘Paralel’li savunma!

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım şike davasında, ‘paralel hukuk’ yaratmak isteyenlerin Türkiye’yi emperyalist politikaların kucağına attığını söyledi

Şike davası kapsamında yeniden yargılama talepleri kabul edilen aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker’in de bulunduğu altı kişi yeniden hakim karşısına çıktı. İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müdahil olarak katılan Trabzonspor’un avukatlarının reddi heyet talepleri kabul edilmedi.

Yıldırım dört sayfalık yazılı savunma verdi. Yıldırım, o dönemde ‘paralel hukuk’ yaratmaya çalışıldığını ifade ederek, “Bugün yaşanılanlar ve yaşatılanlar sadece Aziz Yıldırım’a ve Fenerbahçe’ye yönelik değildir, bu toprakları vatan yapan tüm değerlere yöneliktir” dedi.

O gün kendilerini suçlayanların bugün cezaevinde olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, şöyle dedi: “Biz o tarihte ‘Ne şikesi memleket elden gidiyor’ dediğimizde gülenler şimdi yanıldıklarını anlatıyorlar. Bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti yargısını, emniyetini ve TSK’yı hedef alarak Türkiye’yi savunmasız bir şekilde uluslararası emperyalist politikaların kucağına atıldığını söylediğimizde bize gülenler, bugün televizyonlarda haklılığımızı tekrarlıyorlar. Ve bunları Sayın Cumhurbaşkanına yazdığımızda ve asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olacağını anlattığımızda bizi eleştirenler şimdilerde adımızla konuşuyorlar.”

Haberin Devamı

‘Oda TV, Balyoz...’

“Oda Tv, Ergenekon, Balyoz, Casusuluk... Sadece şike davası değil, bu Cumhuriyet’in bu devletin tüm vatansever kişi ve kuruluşlarına yönelik tüm bu davalar ülkenin taşıyamayacağı ağır bir yüktür. Süratle ve kararlılıkla verilecek beraat kararları; belki bu dönemin faturasını canıyla, onuruyla, hürriyetiyle ödeyenlerin acısını hafifletmeyecektir. Ancak aynı şartlarda aynı direnişi göstermekten kaçınmayacak bu insanlara iade edilecek itibar, Türkiye’nin itibarı olacaktır.”

Birleştirme kararı çıktı

Ara kararını açıklayan mahkeme, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu altı kişinin yeniden yargılandığı dosya ile Yargıtay’ın mahkumiyet kararlarını bozduğu 31 kişinin yargılandığı dava dosyasını birleştirdi. Mahkeme iki dosyanın birlikte görülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

‘Ergenekon’a bağlamak istediler’

Aziz Yıldırım, sözlü savunmasında ise Trabzonspor avukatlarıyla tartışırken, “Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler” dedi. Yıldırım, “Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, ‘Tutuklanacaktı’ ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi. Türkiye Cumhuriyeti içinde başka bir devlet olamaz” diye konuştu. Polis fezlekesinde 70 sayfa Ergenekon sanığı Sedat Peker’den bahsedildiğini kaydeden Yıldırım, Mecnun Odyakmaz ve Olgun Peker’in Sedat Peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin Ergenekon’a bağlanmak istendiğini savundu. Yıldırım, bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını anlatarak, “Beni yasa uygulanmaya başlamadan dinlemeye başlamışlar” dedi.

‘Yıldırım’ı ver akşam eve git’

Fenerbahçe Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu gözaltında olduğu dönemde avukatları aracılığıyla kendisine, “Yıldırım’ı bize ver akşam evine git” dendiğini söyledi. Sanık Ahmet Çelebi ise savunmasında, cezaevindeyken dönemin emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Nazmi Ardıç’ın avukatı Cemalettin Mutlu aracılığıyla kendisine, “Bizim yazacağımız ifadeye imza atarsa yılbaşında evinde olur” mesajı yolladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ahmed Arif şiirini kullandı

Aziz Yıldırım, “Ve dün olduğu gibi bugün ve her gün son sözümüz ‘Darağacında bile olsak Fenerbahçe’ olacaktır... Ve suçumuz Fenerbahçeli ve vatansever olmaksa, ölene kadar mahkum yaşamayı göze aldığımızı bildiririz” dediği savunmasını Ahmed Arif‘in şu şiiriyle bitirdi: “Ne alnımızda bir ayıp ne koltuk altında saklı haçımız biz bu halkı sevdik ve bu ülkeyi, işte bağışlanamaz, korkunç suçumuz.”
Yarsuvat da ifade verdi
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat da Aziz Yıldırım’ın savunma yaptığı saatlerde aynı adliyede ifade verdi. Yarsuvat, “Cemaat Fenerbahçe’den 50 milyon Dolar istedi, Aziz Yıldırım vermeyince şike operasyonu başladı” iddiasında bulunmuştu. Gülen bu sözler nedeniyle Yarsuvat’tan şikayetçi olmuştu.

Haberin Devamı