Gazete Vatan Logo

‘Para işleri önemlidir’

Küresel Para Haftası, ‘Para işleri önemlidir’ temasıyla başladı. Çocuklara yatırım, tasarruf gibi konularda bilgi vermesi hedeflenen bu hafta için BIST dahil 50 ülkede gong çaldı.

‘Para işleri önemlidir’

Borsa İstanbul’da açılış gongu, bu yılki teması ‘Para işleri önemlidir’ olarak belirlenen Küresel Para Haftası için çaldı. Gong törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Esen, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, FODER Başkan Yardımcısı Attila Köksal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Esen, törendeki konuşmasında, Küresel Para Haftası’nın çocuklara ve gençlere bilinçli yatırım, tasarruf etme, istihdam kazanma ve girişimci olma gibi konularda ilham vermeyi amaçladığını söyledi. Bu kapsamda geçen yıl dünya çapında 137 ülkede yaklaşık

8 milyon çocuk ve gence çeşitli etkinliklerle ulaşıldığını kaydeden Esen, şunları söyledi:

“Borsa İstanbul olarak finansal okuryazarlığın geliştirilmesinin, tasarruf ve yatırım bilincinin artırılması, finansal istikrarın ve sermaye piyasalarımızın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Her mecrada belirttiğimiz üzere ülkemizde sermaye piyasalarının gelişimi için büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Bilinçli yatırımcı tabanının daha fazla genişlemesi, sermaye piyasalarımızın gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

50 ülkede gong töreni yapıldı
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Kurucu Başkanı Özlem Denizmen de Küresel Para Haftası’nın kutlandığı 130 ülkenin 50’sinde gong töreni düzenlendiğini bildirdi. 5 yıldır Türkiye’de haftayı kutlamaya başladıklarını kaydeden Denizmen, “1 haftada 15 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz. Bu haftada parayı, yatırımı ve tasarrufu konuşuyoruz. Bu konularda gençlerin ufkunu nasıl açarız diye çalışıyoruz. Yatırım ve para harcama alışkanlıkları genç yaşta başlıyor” diye konuştu.