Gazete Vatan Logo

‘Panzehir kucaklaşma’

MHP lideri Bahçeli, Kayseri’deki bombalı saldırıyı kınarken, “Artık bıçak kemiği delmiş, tahammül eşiği geçilmiştir” dedi ve ekledi: Terörün panzehiri milli birlik ve kucaklaşma halini güçlendirmektir.

‘Panzehir kucaklaşma’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin korkunç ve kanlı nitelikli kolektif bir terör kuşatması altında olduğunu belirterek “Artık bıçak kemiği delmiş, sabır taşı çatlamış, tahammül eşiği geçilmiştir” dedi. Bahçeli’nin açıklamasından satır başları şöyle:

“Ülkemizin Suriye ve Irak’a dönüştürülmesi konusunda rekabet halinde olan dış güçlere, derin bağlantılara, kiralık çetelere, işbirlikçi oluşumlara merhamet gösterilmesi, boyun eğilmesi zulme ortak olmak anlamına gelecektir. Terörizm varlığımıza kast etmek için yarıştadır. Terörizm bin yıllık kardeşlik hukukunu bozmak, fitili tutuşturulmak istenen etnik ve mezhep kaosunu tırmandırmak için çırpınmaktadır. Ortadoğu’nun haritasını yeni baştan çizmek için masaya kurulan, iş başı yapan zalim güçlerin en temel gayesi Türkiye’yi çözmek ve çöküşünü sağlamaktır. Nihai gaye Kürdistan’dır. Oynanan oyun hiç kuşku yok ki vahşidir. Türk milleti tamamıyla terör namlusunun karşısındadır.”

Provokasyon ihtimali

“İç savaş şartlarını oluşturmak için yoğun ve şeytani planlar yapanlara karşı her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmak kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Terörün panzehiri milli birlik ve kucaklaşma halini güçlendirmektir. Siyasi ve ideolojik farklılıkların ikinci plana atılması, suni anlaşmazlıkların geride bırakılması acilen sağlanmalı; Türk milleti ortak mukadderatını, tarihsel miras ve emanetlerini cansiperane savunmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle alt ve tasfiye etmek için pusuda bekleyenlere milletin kudret ve azameti gösterilmelidir. Aksi halde yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır. Teröre destek veren, terörün büyümesi ve kök salması için açık veya gizli mücadele yürüten siyasetçisinden sanatçısına kadar kim olursa olsun yakasından tutmak, hak ettikleri cezayı kesmek devletin tarihi görevidir.”

Haberin Devamı

Cirit atıyorlar

“İstihbarat ve güvenlik zaaflarından doğan boşluğu kullanarak bombacıların ülkemizde cirit attığı, bu itibarla ilgililerden hesap sorulması gerektiği tartışmasız ortadadır” diyen Bahçeli şunları kaydetti: “Otomatiğe bağlanan cinayetlere milli ruhun daha fazla katlanmasını hiç kimse beklememelidir. Çünkü hiçbir toplum bu kadar ağır bir yükü uzun süre kaldıramayacak. Türkiye’yi bölmeye, milleti birbirine düşürmeye hiçbir alçak ve namert hevesin gücü yetmeyecek. Bir öldüysek bin doğacağımızı, şehit ve şühedanın hatırasına yüz çevirmeyeceğimizi, vatan ve bayrağa yan gözle bakan eşkıyayı perişan edeceğimizi herkesin bilmesinde fayda var.”

Haberin Devamı