Gazete Vatan Logo

'Özür imzaları sahte'

Ermeniler'den özür diledikleri iddia edilen 3 bilim insanı: `İsimlerimiz irademiz dışında kullanıldı'

ERCİYES Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, Ermeniler'den özür dileyen aydınlar tarafından hazırlanan `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isminin iradesi dışında yayınlandığını belirterek, sözde aydınların birilerini aklamaya çalışırken, birilerini de mağdur ettiğini söyledi. Prof. Dr. Hülafü, "Bu kampanyayı da ismimizin oraya konmasını da şiddetle kınıyoruz. Bunun bir kepazelik olduğunu söylemek istiyorum" dedi. Sitede isimleri yer alan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz ile Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan da buna tepki gösterdi.



Erciyes Üniversitesi'nde 2 kez Ermeni sempozyumu düzenleyen tertip komitesindeki Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz ile Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan, Sabancı Kültür Sitesi Kafetaryası'nda düzenledikleri ortak basın toplantısında `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isimlerinin yer almasını kınadı. Prof. Dr. Metin Hülagü, iki arkadaşıyla birlikte isimlerinin iradeleri dışında sitede yer aldığını ifade ederek, "Gündemde kendilerini aydın olarak nitelendiren bazı vatandaşlarımızın geçmişte olduğunu iddia ettikleri şahsi olmamakla birlikte bir özür dileme kampanyaları var. Buna yönelik oluşturulan web sayfasının 132'nci sayfasında 13 bin 174'üncü sırada bizim de ismimiz var. Hemen arkasında da Şakir arkadaşımız var. Fakat bu bizim irademiz dışında yapılmıştır. Bu olayı kınamak için böyle bir toplantı yapma gereği duyduk. İsimlerimizin bizim irademiz ve isteğimiz dışında konulmuştur" diye konuştu.

YÜZLERCE İNSAN MAĞDUR EDİLDİ



Kendileri gibi yüzlerce insanın isimleri kullanılarak mağdur edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Hülagü, şunları söyledi:

"Birilerinden özür dileyenler ve birilerinin mağdur olduğunu söyleyenler, bizi mağdur ediyorlar. Birilerini aklamaya çalışırken, birilerini de mağdur ediyorlar. Bu kampanyayı da ismimizin oraya konmasını da şiddetle kınıyoruz. Bunun bir kepazelik olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü yaptıklarını akıl ile izah etmek, bilim ile izah etmek mümkün değil. Geçmişte soykırım ve büyük felaket olduğunu söyleyenler neye göre bunu iddia ediyorlar. 50 yıldır tartışılan bir konu bu, ancak kimsenin elinde katliama dair bir belge yok. Ermenistan ve diaspora bunu 50 yıldır iddia ediyor ama bugüne kadar diaspora Ermenileri `katlettiğimize' dair bir belge çıkartamıyorlar. Ama bizim aydınlarımız bunu neye dayanarak iddia ediyor bilemiyorum."

TÜRKİYE'DEKİ AYDIN PROFİLİ


Türkiye'deki aydın profilinin incelenmesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Hülagü, "Aydın profili nedir? Bunlar gerçekten aydın mıdır? Aydın ne olmalıdır? Aydın kimi savunmalıdır? Bu aydınlar bizim aydınımız mıdır? Ben ve arkadaşlarım Ermeni diasporasının Türkiye uzantısı olmadık. Biz Türk halkının hizmetindeyiz. Biz Türk halkına sadakatle bağlıyız. Bunun bir ekmek kapısı olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.



Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz da `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isminin iradesi dışında yer aldığını belirterek, "Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de siyasi konjonktürden faydalanıp tarihi gerçekleri göz ardı ederek bütün Türk halkını Ermeniler'den özür dilemeye mahkum eden bir faaliyetin başlatıldığı görülüyor" diye konuştu.










Haberin Devamı