Gazete Vatan Logo

‘Özgürlüğümün bir tümörle gelmesi ne acı!’ demişti

‘Özgürlüğümün bir tümörle gelmesi ne acı!’ demişti

Kanser teşhisi konulunca tahliye edilip Ankara GATA’da tedavi altına alınan Balyoz sanığı emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. Çakmak, kanser nedeniyle tahliye olunca, bu sözlerle sitem etmişti.

Balyoz davasında 18 yıl hapse çarptırılıp Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilen Cem Aziz Çakmak cezaevinde rahatsızlanmıştı. 1 Şubat 2014’te Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporla akciğer kanseri olduğu tespit edildi. İnfaz savcılığı Cem Aziz Çakmak’ın cezasını 6 ay erteleyip tahliye etti.

‘Hesabını kim verecek’

Çakmak tahliyesini VATAN’a, “3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı” sözleriyle değerlendirmiş, ‘Katagulli ile tahliye olup hastaneye yatıyorlar’ sözlerini de hatırlatıp, “Bu cümleyi kuranlar halimi görsün de vicdani hesaplaşması yapsın. 3 yıl tutuklu kaldım. Şimdi beraat kararı verildi. Bu süreçte benim gibi birçok arkadaşım cezaevinde hasta oldu. Hatta yaşamını yitirdi. Bunun hesabını kim verecek?” diye isyan etmişti.

Haberin Devamı

Yoğun bakımdaydı

Bir süre sonra da Balyoz Davası’nda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararıyla tüm sanıklar tahliye edildi. Çakmak yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Uzun süredir Ankara GATA’da tedavi gören Çakmak 21 Haziran’da yoğun bakıma alındı. Çakmak dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Nikahtan sonra cezaevi ziyareti
Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, 24 Şubat 2010’da tutuklanınca, evlenmek üzere olan kızı Tuğçe 16 Nisan tarihli davetiyeleri yaktı. Evlilik ancak 2011’de yapılabildi. Fakat babası hâlâ içerideydi. Tuğçe Çakmak, Üsküdar Evlendirme Dairesi’nde sade bir nikah töreni ile evlendi. Nikah töreninden sonra yeni evliler cezaevine giderek babalarını ziyaret etti. Çakmak tahliye olduktan sonra 8 aylık hamile olan kızı, onun için bir düğün daha yaptı.
Başbuğ’dan başsağlığı
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ da Twitter’da bir mesaj yayınlayarak şunları yazdı: “Amiral Cem Aziz Çakmak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son şehididir. Mekanı Cennet olsun.” Çakmak için dün saat 16:00’da GATA’da askeri tören düzenlendi. Ardından Çakmak’ın naaşı askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Çakmak için bugün öğlen namazını müteakip Selimiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
BALYOZ SÜRECİNDE KİMLER HAYATINI KAYBETTİ
İntihar da var kanserden ölen de
Ali Tatar: Balyoz sanığı Tatar, gözaltına alınmak istenince “O deliğe girmektense mezara girmeyi tercih ederim” diye not bırakıp silahıyla kendini vurdu. Berk Erden: Albay Berk Erden’i intihara sürükleyen iddialar bir internet sitesinde yer alan eşiyle ilgili dedikodulardı.
Ali Tarık Akça: Adı Gölcük’te bulunan dijitallerde geçti, 50 yaşında intihar etti.
Halil Yıldız : Balyoz’da 2 yıl 8 ay hapis yattı. Tahliye olduktan üç hafta sonra merdiven çıkarken fenalaştı, düştü, vefat etti.
Murat Özenalp: Mamak Cezaevinde ailesinin önünde beyin kanaması geçirdi.
Sadettin Doğan: Kardak’a çıkarma yapan SAT komandolarından olan Doğan, özel güvenlik olarak çalışmaya gittiği Somali’de silahlı saldırıda öldürüldü.

Haberin Devamı