Gazete Vatan Logo
Magazin 'Oyunculuk mesleğinin tedavisi yok'

'Oyunculuk mesleğinin tedavisi yok'

'Oyunculuk mesleğinin tedavisi yok'

Şule Zeybek ile sunuculuğunu üstlendiği ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışmasıyla ekranlara dönen oyuncu ve sunucu Ufuk Özkan, “Oyunculuk bir hastalık ve tedavisi yok maalesef” dedi.

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışması ile ekranlara hızlı bir dönüş yaptınız. Projeye katılma süreciniz nasıl oldu?

Ben Bilmem Eşim Bilir son yıllara içeriğiyle, eğlencesiyle, araba ödülüyle, oyunlarındaki dinamizmi ile damgasını vuran aksiyonlu bir program. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim çünkü oyunlar sırasında eşlerin hırsları, birbirlerini ne kadar iyi tanıyıp tanımadıklarını görebildiğimiz, eğlencenin sonuna kadar olduğu hareketli bir yarışma. Su 100 derecede kaynar, yarışmacılar 1 derecede bile kaynıyor :) Bu çok heyecanlı. Bunu yönetmek, yönlendirmek en az onlar kadar kaynamak benim projeye katılmamı sağladı.

Çekimler nasıl gidiyor?

Ekiple çok çabuk adapte olduk birbirimize. İnanın belki bir bölüm için günün yarısına yakın çalışıyoruz ama o adrenalin ve eğlence sayesinde zamanın nasıl akıp gittiğine inanamıyorum. Her hafta bir araba veriyoruz yeni formatta. Bir çiftin birden fazla araba kazanma şansı var.

Haberin Devamı

Şu anda da bir sinema filminin setindesiniz? Bize biraz filmden ve canlandıracağınız karakterden bahseder misiniz?

Bu yaz Barakuda film ile ‘Geniş Aile 2’yi çektik. Ekim’de vizyona girecek. Şimdi Süreç film ile Ersoy Güler’in yazdığı ve yönettiği ‘Sen Sağ Ben Selamet’i çekiyorum. Çok içeriğine girmeyeyim ama çok aksiyonlu bir komedi filmi, Aralık gibi vizyonda.

Hayalim tiyatro oldu

Oyuncu olmanızın hikayesi nedir? Aileniz nasıl karşıladı?

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Yıldız Kenter’in öğrencisiydim. Oyunculuk serüvenim biraz ilginç. 12 yaşımda Almanya’dan döndüm ve Türkçe’min yetersizliği yüzünden sosyal hayata adapte problemi yaşadım. Yaşıtlarımla iletişim kurmakta zorlanıyordum, büyüklerim Samsun Belediye Konservatuarı Tiyatro bölümüne misafir öğrenci olarak aldılar ve hayatım değişti. Hayalim oyuncu ve tiyatro oldu. Sahnenin tozunu yutunca bir de üstüne alkış gelince artık hastalanıyorsunuz bu mesleğe ve tedavisi maalesef yok :)

Haberin Devamı

Asla oynamam dediğiniz bir rol var mı? Kısacası bir projeyi seçerken kriterleriniz neler?

Çok klasik ama en doğru cevabı vereceğim. Her rol oynanabilir önemli olan nasıl oynadığındır. Eline yüzüne bulaştırmadığın sürece problem yok. Bir de ailemi, sevenlerimi utandıracak projelerde olmak istemem. Her şey para değil çünkü..

Sinema dışında dizi ve tiyatro için yeni projeler var mı?

Çok tiyatro teklifi geliyor. Çok istiyorum, özledim ama kimseyi provalarda bekletmek, oyuna yetişebilecek mi stresini yaşatmak istemediğim için beş yıldır yapmıyorum. Halihazırda yarışma var, film çekiyorum belki yeni dizi olacak. Teklifler var o yüzden tiyatro yapacaksam bir sene hiçbir şey yapmamam lazım.

Tek hobim işim

Ekranda hep gülen ve güldüren bir Ufuk gördük. Günlük hayatta nasıl birisiniz?

Ortalama bir adamım. Tv’den farklıyım aslında. Evimde sakinim ve çok huzurluyum. Evde olmayı, ailemle olmayı çok seviyorum. Eşim de, oğlum da benim gibi. Evimiz çok huzurludur. Sonuçta sevenler sizi tv’de gördüğü gibi görmek istiyorlar saygım sonsuz hiçbir fotoğraf isteğini geri çevirmedim, hiçbir selamı havada bırakmadım bugüne kadar ama sokakta çok sakin ve dingin bir adam gördükleri zaman bazen şaşırıyorlar.

Haberin Devamı

Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? Hobim işim çünkü boş zamanım yok :) Kalan zaman kırıntılarında ailemle birlikte kaliteli zaman geçiriyoruz. Şimdi mesela Marmaris’te film çekiyorum eşimi ve oğlumu da getirdim beraberiz :)