Gazete Vatan Logo

'Osmanlı’da bile tek adam yoktu'

“Tek adam rejimi Türk tipidir diyorlar” şeklinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ekledi: Osmanlı’da bile tek adam yoktu. Padişah vardı, bir de veziri azam. Şimdi biz bunların hepsini atıyoruz.

'Osmanlı’da bile tek adam yoktu'

Partisinin grup toplantısında “Türkiye 2 yıldır fiili başkanlık sistemiyle yönetiliyor” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sağolsun Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Tüm yetkileri tek elde topluyoruz’ diyor. Teşekkür ediyorum. Tek adam rejimine geçiyoruz, bunu söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. Bir laf var ‘Türkiye’yi uçuracağız’, uçurdunuz uçuracağınız kadar, Türkiye’yi darbenin eşiğine getirdiniz. ‘İstikrar gelecek’ diyorlar. Tek başına 15 yıldır memleketi yönetiyorsunuz demek ki istikrarsızlık varmış. ‘Anayasa değişikliğiyle çift başlılık kalkacak’ diyorlar. Binali Bey, Cumhurbaşkanı’na itiraz mı edecek? Şimdi sen bütün yetkileri bir kişiye veriyorsun.

Erdoğan’a: Dürüst ol

“Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu, olmaz’ diyor Sayın Cumhurbaşkanı. TBMM’de yemin ederken namus ve şeref sözü veren kimdi? Galatasaray’la Fenerbahçe’nin maç yaptığını ve Galatasaray Başkanı’nın hakemlik yaptığını düşünün. Olur mu böyle şey, olmaz. Yargı bağımsızlığının yanına “tarafsızlığı” ilave etmişler, nasıl oluyor? Neresinden tutsanız dökülüyorlar. Buradan Sayın Erdoğan’a söz veriyorum; çık arkadaş rahat rahat ‘Ben evet oyu için çıkıyorum’ de. Dürüst ol. Tek adam rejimi Türk tipidir diyorlar. Osmanlı’da tek adam bile yoktu, padişah vardı bir de veziri azam vardı. O Osmanlı’da da vardı. Şimdi biz bunların hepsini atıyoruz. Tek adam rejiminden yana değiliz, 80 milyonun iradesinden yanayız.”

Haberin Devamı

Kimin çocuğuna güvenip...

Kılıçdaroğlu hükümetin Rakka operasyonuyla ilgili açıklamaları eleştirdi: Kimin çocuğuna güvenip de Rakka’ya gidiyorsunuz? Ne diye gidiyoruz Rakka’ya? Bunlar bir ara Şam’a da gideceklerdi, Emevi Camisi’nde namaz kılacaklardı. Allah’ın takdiri Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak zorunda kaldılar.

‘Ak Parti kurucusunu kapının önüne koydular’

Kılıçdaroğlu, görevine son verilen akademisyenler arasında, AK Parti’nin kurucularından Fatma Bostan Ünsal’ın da bulunduğunu vurgulayarak ‘Kendi içlerinden birisi kapının önüne kondu’ dedi ve ekledi: Mülkiye bizim akademik dünyamızın en önemli kurumlarından birisidir. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra pek çok hocanın görevine son verildi. 12 Eylül’de görevine son verilen hoca sayısı 120 idi. 20 Temmuz darbesinden sonra 4811 hocayı kapının önüne koydular.

Haberin Devamı